News

Felix Stroe și Răzvan Cuc, foști miniștri ai transporturilor, cercetați penal pentru numiri controversate în CA al Autorității Aeronautice

29.05.2020 | 17:47
Felix Stroe si Razvan Cuc fosti ministri ai transporturilor cercetati penal pentru numiri controversate in CA al Autoritatii Aeronautice
ADVERTISEMENT

Felix Stroe și Răzvan Cuc, doi foști miniștri ai transporturilor în guvernările PSD, sunt cercetați penal pentru numiri controversate în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice.

Felix Stroe și Răzvan Cuc, cercetați penal pentru numiri controversate în CA al Autorității Aeronautice

Probleme de ordin penal pentru doi miniștri importanți ai guvernelor PSD care au condus România în ultimii ani. Felix Stroe și Răzvan Cuc, ocupanți ai portofoliului transporturilor în guvernele Tudose și Dăncilă, au probleme cu legea.

ADVERTISEMENT

Asupra celor doi a fost declanșat un denunț la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) după un scandal legat de numiri în vârful Consiliul de Administrație de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), scrie Libertatea.

În cursul săptămânii trecute, Consiliul de Administrație de la Autoritatea Aeronautică Civilă Român a fost demis de actualul ministru al transporturilor, Lucian Bode, după o serie de verificări ale Corpului de Control.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Armand Petrescu (director general la AACR din aprilie 2013), Aurel Sorin Encuțescu (director general adjunct 2), Ion Grosu (director – Direcția Securitate Aeronautică și Cibernetică), Dorina Danielescu și Alexandru Radu Șerban.

În vizor s-a aflat inclusiv trucarea examenelor pentru obținerea licențelor de piloți particulari, cu organizarea unei rețele de copiat prin grupuri de WhatsApp, subiect dezvăluit de sursa citată la sfârșitul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații li se aduc celor doi foști miniștri

La adresa celor doi foști demnitari guvernamentali s-au adus acuze pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals intelectual, instigare la fals intelectual și la uz de fals intelectual.

Iată un pasaj din denunțul pe numele lui Cuc: ”Fostul ministru Cuc, în calitate de ministru interimar, în intervalul dintre adoptarea moțiunii de cenzură și învestirea noului guvern, a «prelungit» mandatele celor cinci impostori sus-menționați, cu toate că a cunoscut rezultatele inițiale de respingere a dosarelor de candidatură din exemplarul nr. 1 al procesului verbal din 14.12.2017, care este destinat ministrului.”

ADVERTISEMENT

Răzvan Cuc spune că nu ştia de nici un fel de problemă la vârful AACR, având în vedere că toţi membrii Consiliului de Administraţie fuseseră deja verificaţi în 2013, când şi-au început primul mandat.

“Dacă s-a dus la Parchet cazul, e foarte bine. Eu sunt de acord să se ducă totul la Parchet. Oriunde există o dâră de îndoială, să trimitem la instituţiile abilitate şi ei ia măsurile care se impun. Nu e absolut nici o problemă”, a susținut fostul ministru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: