Felul de brânză cu puține calorii pe care specialiștii îl recomandă persoanelor care țin regim și vor să slăbească. Este foarte sănătos și poate fi consumat în diverse moduri.
Brânzeturile se numără printre alimentele consumate de multe persoane la micul dejun, dar și la alte mese. Acestea fac parte dintr-o dietă echilibrată și există numeroase tipuri.
Cele mai multe tipuri de brânză conțin multe proteine, vitamine, calciu și grăsimi sănătoase. De altfel, brânza este delicioasă și se poate consuma în diverse combinații.
Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă includerea produselor lactate, inclusiv a brânzei, în dieta zilnică, dar fără a consuma porții mari. O persoană are nevoie de un consum de 50 – 60 de grame de brânză, în fiecare zi.
Cercetătorii germani au spus care este, însă, cea mai sănătoasă brânză din toată lumea, ideală mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.
Pe site-ul heidelberg24.de, a fost realizat un top al celor mai sănătoase brânzeturi. Topul a ținut cont de mai multe studii ale oamenilor de știință, a ghidurilor nutriționale, precum și a conținutului de nutrienți.
Pe primul loc se află Mozzarella, aceasta fiind cea mai sănătoasă brânză, după cum spun specialiștii germani. Este o brânză săracă în grăsimi, dar care conține multe proteine. Această brânză are 255 de kilocalorii pentru o cantitate de 200 de grame.
Brânza de vaci se află pe locul doi, fiind săracă în calorii, motiv pentru care este potrivită pentru persoanele care țin regim sau care vor să scape de kilogramele în plus.
Locul al treilea este ocupat de Emmental. Această brânză este sărată și bogată în grăsimi, însă conține multe proteine, potasiu și vitamina D.
Brânza are un conținut ridicat de calciu, grăsimi și proteine. În același timp, conține cantități mari de vitamina A, dar și B12, zinc, riboflavină și fosfor.
Calciul este necesar pentru a menține densitatea osoasă și pentru a preveni osteoporoza. Unele studii au arătat că brânza, la fel ca alte produse lactate, pot proteja dinții de a dezvolta carii.
Conform unui studiu danez din anul 2015, copiii care au consumat produse lactate peste medie aveau șanse mai mari să nu dezvolte carii după trei ani, în comparație cu cei care au consumat astfel de produse sub medie, notează retetesivedete.ro.
Un alt avantaj al consumului de brânzeturi este faptul că aceste alimente sunt sățioase și reprezintă surse de energie.
Datorită faptului că există mai multe tipuri de brânzeturi, acestea sunt potrivite pentru diverse rețete culinare, dar și pentru dietele alimentare.