Mihaela Bilic a recomandat felul de mâncare ieftin, care e ușor de făcut, perfect dacă vrei să slăbești. Este un preparat pe care mulți români îl consumă zilnic. Are numeroase beneficii pentru sănătate.
Atunci când vine vorba de slăbit, fiecare persoană are propriul mod de a scăpa de kilogramele în plus în funcție de nevoi, dar și de preferințe. De cele mai multe ori, medicii nutriționiști recomandă o dietă echilibrată și evitarea exceselor alimentare.
Mihaela Bilic a spus ce fel de mâncare poate fi foarte util pentru persoanele care își doresc să slăbească. Este ieftin și se prepară destul de simplu, acesta fiind unul dintre cele mai mari avantaje.
În plus, acest preparat este apreciat de foarte mulți români și îl poți face în numeroase feluri. Este vorba despere ciorbă, un preparat despre care Mihaela Bilic a spus că este “ideal pentru slăbit”.
Sunt numeroase tipuri de ciorbă care pot fi preparate. Acestea pot fi de legume, dar și cu carne, ambele variante fiind foarte potrivite.
Ciorba conține foarte multă apă, în proporție de 80%, și conține carne, legume și făinoase. O porție de ciorbă este destul de sățioasă și te poate ajuta să te saturi atunci când îți este foame.
“Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2!
În ciorbă nu se poate ‘ascunde’ grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit ‘paradoxul ciorbei’”- deci e și sățioasă și dietetică!
Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Mihaela Bilic a spus, de asemenea, că poate fi consumată și o porție mai mare, astfel încât să fie suficientă pentru a ne sătura. Este un fel de mâncare care nu are prea multe calorii, așa că este perfect de consumat la masa de prânz, dar și la cină.
“La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă”, a mai spus nutriționistul.
Ciorba și supa pot fi adăugate în alimentație deoarece sunt sănătoase, contribuie la hidratare și sunt foarte simplu de preparat. Pot fi lăsate dulci sau pot fi acrite, în funcție de gusturi.
“Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică. (…)
Nimic nu satură mai bine decât ciorba – e spornică, ieftină și practică – dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile”, a mai scris aceasta.