Mesele de sărbători bogate și oricine își permite să-și satisfacă orice poftă. Însă, acest lucru vine la pachet și cu câteva kilograme acumulate. Iar pentru cei care vor să scape rapid de ele, Mihaela Bilic are soluția. Este vorba despre un preparat neașteptat, consumat adesea în casele românilor.
Mesele de sărbători lasă în urmă amintiri plăcute ale clipelor petrecute alături de cei dragi, dar și câteva kilograme în plus acumulate între timp. Căci, delicioasele preparate tradiționale nu se numără printre cele mai sărace în calorii.
Prin urmare, în luna ianuarie, multe persoane hotărăsc să urmeze o dietă. În ajutorul lor a sărit Mihaela Bilic. Cunoscutul nutriționist a dezvăluit care este preparatul minune care te ajută să ajungi la greutatea dorită.
Este vorba despre ciorbă, un fel de mâncare pe care gospodinele îl gătesc adesea și care ascunde beneficii nebănuite. Acesta conține 80% apă și o cantitate moderată de carne, făinoase și legume, fiind ideal pentru menținerea senzației de sațietate, fără a contribui semnificativ la aportul caloric.
„În cărțile de nutriție se spune: ‘de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație’, chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.
Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv? Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Grăsimea de la suprafața ciorbei poate fi îndepărtată ușor, ceea ce o face o alegere benefică pentru siluetă. „Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică!
Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic”, a spus nutriționistul.
Pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători, ciorba nu trebuie să lipsească de la nicio masă, fie că este vorba de prânz sau de cină. Cât despre porții, acestea trebuie să fie generoase.
„La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă. Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică.
Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină- nu uitați că francezii numesc masa de seară ‘souper’. Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă. Nimic nu satură mai bine decât ciorba: e spornică, ieftină și practică, dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame”, a subliniat Mihaela Bilic.