În contextul politic din ultimele săptămâni, Amalia Bellantoni, cunoscută ca femeia care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale, își spune convingerile în ceea ce privește posibilele candidaturi ale lui Crin Antonescu și Nicușor Dan.
O prezenţă din ce în ce mai activă din punct de vedere civic, după ce a cochetat cu politica, Amalia Bellantoni revine cu noi declarații tranșante. După ce a intrat în partidul Dianei Şoşoacă, de care s-a despărțit cu scandal, Amalia dezvăluie care crede că va fi data preconizată pentru votarea celui mai înalt om din stat.
Reamintim că pe 24 noiembrie a avut loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, Călin Georgescu și Elena Lasconi mergând în turul II. În data de 8 decembrie românii trebuiau să-și aleagă prezedintele, însă, cu doar câteva ore, CCR a anulat rezultatul votului inițial. Astfel, acum trebuie reorganizat de la zero, tot actul electoral.
În exclusivitate, pentru FANATIK, femeia care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru cea mai înaltă poziție din stat ține să explice care este rolul populației în cadrul sistemului electoral. Aceasta admite că „într-un stat de drept şi democratic poporul trebuie să aibă ultimul cuvânt, iar acest lucru devine realitate prin exercitarea drepturilor electorale de către cetăţeni”.
„Așa ne definește și DEX-ul limbii române 1. Omul politic este persoană care face politică (în interes personal, de grup etc.). Persoană care deține un rol important în politică sau în sens peiorativ o persoană care face din politică un mijloc pentru realizarea intereselor personale. Este exact ceea ce Caragiale, O. III 187 ne declara: “Solidarizarea celor două facțiuni, adverse la cuțite pînă ieri… trebuia firește să fie considerată de poporul întreg ca o ultimă opinteală a politicienilor pentru păstrarea privilegiilor oligarhiei.”
Evident că populația participantă la sistemul electoral nu înțelege cum au loc alegerile. Avem impresia că fiecare are dreptul, dar uităm de obligații. Obligația Guvernului este de a stabili data alegerilor prezidențiale dar, evident, așa cum se precizează “pe surse ” și eventualitatea alegerilor anticipate.
Dreptul de vot este unul din drepturile electorale fundamentale. Drepturile electorale sunt prin excelenţă drepturi exclusiv politice. Aceasta se explică prin faptul că, datorită conţinutului lor, aceste drepturi pot fi exercitate numai pentru participarea cetăţenilor la guvernare.
Într-un stat de drept şi democratic poporul trebuie să aibă ultimul cuvânt. Acest lucru devine realitate prin exercitarea drepturilor electorale de către cetăţeni.”, a relatat Amalia Bellantoni, pentru FANATIK.
În urma coaliției dintre PSD, PNL, UDMR și minorități, Crin Antonescu a fost numit candidatul comun pentru alegerile prezidențiale care vor fi reorganizate în 2025. Amalia Belantoni susține că nu are, neapărat, ceva împotriva desemnării lui, asta dacă interesul lor ar fi în conformitate cu dorințele poporului.
În ceea ce îl privește pe Crin Antonescu, în mod direct, femeia care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale doar se întreabă de ce nu a fost validat încă din vara lui 2024, când s-a zvonit că va participa din partea celor de la PNL.
„Faptul că cele două partide istorice intenționează a avea un candidat unic, nu ar fi nimic de reproșat, dacă acest lucru s-ar face în interesul populației.
Domnul Crin Antonescu este vehiculat a participa la prezidențiale încă din vara anului 2024. Totuși, nu înțeleg de ce nu a fost validat dacă are aceste calități de Președinte al României. Eu personal nu am nimic de zic despre el ca și prezidențiabil. Mi-aș dori să demonstreze capacitatea lui pentru a ocupa această funcție”, a completat Bellantoni.
Amalia Bellantoni, fostă concurentă a show-ului Chefi la cuțite, este și femeie de afaceri în București, unde are, alături de soțul ei, Domenico, un restaurant. Din aceast unghi, dar și ca persoană împlicată în politica țării, Amalia ne spune perspectiva ei și despre posibila candidatură a lui Nicușor Dan.
„Același lucru este valabil și pentru domnul Nicușor Dan. Deși este la al doilea mandat de primar al Capitalei României nu am observat nici o schimbare colosală în administrarea Bucureștiului. Nimic care să îl propulseze în funcția de candidat la președenția României, cea mai înaltă funcție din stat!
Ca și cetățean observ doar nume care se plimbă de la un partid la altul. Ca să nu vorbim despre ”traseism politic”. Nu văd nimic concret din partea acestor candidați pentru a ne câștiga încrederea și evident votul.”, a conchis Amalia Bellantoni pentru FANATIK.
Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost blocată după ce, sesizarea Amaliei la Curtea Constituțională a fost admisă.
De asemenea, la începutul acestui an, Amalia Bellantoni se afla pe listele SOS România pentru alegerile europarlamentare. În urma deciziei Dianei Șoșoacă a fost exclusă din cursa electorală. Ca urmare, Amalia a acuzat-o pe Șoșoacă de conducere dictatorială și i-a făcut acesteia mai multe plângeri, inclusiv penale.