News

Femeia care are grijă de copiii mamelor decedate. Ce a motivat-o să-i ajute pe micuții rămași singuri pe lume

19.05.2020 | 13:41
Femeia care are grija de copiii mamelor decedate Ce a motivato sai ajute pe micutii ramasi singuri pe lume
ADVERTISEMENT

Firooza Omar este cunoscută acum drept femeia care are grijă de copiii mamelor decedate în urma unui atac armat în orașul său și spune cum a decis să se implice în această cauză nobilă.

Cine este femeia care are grijă de copiii mamelor decedate

Firooza Omar a născut acum câteva luni și a decis să aibă grijă și de copiii mamelor decedate, după ce un atac armat în orașul său a dus la rănirea mai multor bebeluși și la moartea unor mame dintr-o maternitate, informează BBC.

ADVERTISEMENT

Femeia era acasă în momentul în care a auzit de atacul armat mortal de săptămâna trecută. Mai mulți oameni înarmați au intrat în secția de maternitate a spitalului Dasht-e-Barchi din Kabul, Afganistan, unde au ucis 24 de oameni, printre care mai mulți bebeluși, mame și personal medical.

„Îmi alăptam copilul și m-am emoționat foarte tare. Vedeam suferința în ochii acelor copii”, spune femeia de 27 de ani, de meserie psihiatru.

ADVERTISEMENT

La rândul ei mama unui copil de 4 luni, femeia a decis că poate ajuta copiii rămași fără mame, astfel că a decis să facă voluntariat și să aibă grijă de micuții rămași singuri pe lume.

Devenită mamă de curând, aceasta a decis să ajute și alți bebeluși

Cu ajutorul soțului, care a fost de acord să aibă grijă de copilul lor cât ea este plecată, tânăra a mers la un spital unde au fost duși aproximativ 100 de bebeluși și mame rănite în urma atacului armat.

ADVERTISEMENT
Firooza Omar îi alăptează pe copiii mamelor decedate. Sursa foto: Facebokk / Firooza Omar
Firooza Omar îi alăptează pe copiii mamelor decedate. Sursa foto: Facebokk / Firooza Omar

Cu toate că spitalul se află la 2 kilometri depărtare de casă, Firooza spune că drumul nu este lipsit de pericole, într-un oraș în care incidente precum cel de săptămâna trecută sunt frecvente.

„Când am ajuns la spital am văzut în jur de 20 de bebeluși, unii dintre ei erau răniți”, povestește femeia.

ADVERTISEMENT

Tânăra povestește că personalul medical a încercat să-i hrănească pe cei mici cu lapte praf, dar unii refuzau să mănânce.

„Am vorbit cu asistentele și mi-au spus să-i alăptez pe cei care plâng foarte mult”, mai spune femeia, care în prima noapte de voluntariat a hrănit patru bebeluși.

„A avut un efect pozitiv și asupra mea. Eram fericită că puteam să-i ajut”, a declarat tânăra mamă.

În următoarele zile, aceasta a continuat să aibă grijă de copilul său, după care a mers la spital pentru a-i hrăni și copiii internați aici. Femeia a recurs la rețelele de socializare pentru a încuraja și alte mame să-i urmeze exemplul.

Mai mult, aceasta a organizat și o strângere de fonduri pentru a cumpăra scutece și lapte praf pentru bebelușii care nu puteau fi alăptați direct.

În timp ce copiii sunt externați în această perioadă, Firooza spune că este îngrijorată de faptul că atacurile violente au loc în continuare în capitala Afganistanului.

„În loc să fie ținuți la piept de mamele lor, acești bebeluși se află în spitale și sunt hrăniți de străini”, spune femeia care are grijă de copiii mamelor decedate în urma atacurilor armate.

 

ADVERTISEMENT