News

Femeia care i-a acordat primul ajutor polițistului împușcat mortal, mărturii răvășitoare: ”Eram disperată”

03.06.2019 | 14:30
Femeia care ia acordat primul ajutor politistului impuscat mortal marturii ravasitoare Eram disperata

Polițistul împușcat mortal de un interlop care nu a oprit autoturismul la semnalele organelor de poliție a murit în brațele unei femei din localitatea pe raza căruia s-a produs încidentul, în Izvin, județul Timiș. Femeia a încercat să-i acorde primul ajutor până la venirea ambulanței.

Polițistul, Cristian Amariei, a murit în brațele unei localnice

Polițistul care a fost împușcat în cursul zilei de duminică, 2 iunie, a murit în brațele unei localnice, Angelica Toma. Pe numele său, Cristian Amariei (43 de ani), polițistul român era în misiune împreună cu un coleg când au efectuat un filtru pentru a opri o mașină în care se afla un bărbat urmărit internațional, Lepa Ionel Marcel.

Femeia din Izvin i-a acordat polițistului primul ajutor, dar se pare că ambulanța a ajuns mult prea târziu. “Eram disperată. Când l-am văzut că moare şi nu pot să-l ajut…” a spus îngrozită martora, care a ținut să adauge că, ambulanța și echipajele de susținere și sprijin ale poliției au venit după aproape o oră. Din păcate, polițistul a murit în șanț, acolo unde a căzut după ce trei gloanțe trase de interlop l-au răpus.

„Eram în pat în pijama, s-au auzit primele două împuşcături. Am ieşit la drum. Am băgat fata înăuntru şi atunci poliţaiul o strigat: L-o împuşcat, L-o împuşcat, şi mi-o făcut semn încolo. Atunci normal că m-am dus, era poliţaiul căzut jos. Ei fugeau după infractor şi eu am rămas cu el acolo, să îi dau primul ajutor, să sun la salvare. Şi ei or fugit, se trăgeau focuri de armă ca în vestul sălbatic. Mi-o fost frică că împuşcă fata, s-o speriat, degeaba am trimis-o acasă, s-o prins de pom. Apoi am sunat la Salvare, la Poliţie la Timişoara, am zis că poate îl prinde în aşa de scurt timp. Dar îmi pare foarte rău, Poliţia o venit cam târziu. Şi salvarea şi Poliţia or venit cam târziu”, a completat femeia.

Se caută în continuare interlopul care a împușcat mortal un polițist
Polițistul român din Timiș a murit în brațele unei femei. Salvarea a ajuns prea târziu
Sursa foto: adevarul.ro

Femeia a făcut atac de panică și a ajuns la spital

,,Eram disperată. Când l-am văzut că moare şi nu pot să-l ajut… Poliţia, jandarmii şi ăia… cred c-o fost după o oră, foarte târziu. Am avut clipe groaznice, ştiind că mi-o murit în braţe”, a spus martora. Femeia a ajuns la spitalul din Timișoara după ce a făcut atac de panică fiind transportată cu aceeași ambulanță în care era și polițistul mort.

Interlopul este în continuare căutat de polițiști, zeci de mascați, specialiști în criminalistică, jandarmi. Totodată, au fost puse la cale operațiuni specifice și au fost dispuse unitățile de poliție limitrofe (câini de urmă și nu numai).