News

Femeia decedată în tragedia de la “Victor Babeș” a avut o moarte violentă, arată raportul medico-legal

Raportul medico-legal arată că femeia în vârstă de 66 de ani, decedată în tragedia de la "Victor Babeș", a avut o moarte violentă, în urma creşterii bruște a presiunii în căile aeriene deja afectate de coronavirus
06.01.2022 | 22:06
Femeia decedata in tragedia de la Victor Babes a avut o moarte violenta arata raportul medicolegal
ADVERTISEMENT

Femeia decedată în tragedia de la “Victor Babeș” a avut o moarte violentă. Aceasta este concluzia raportului medico-legal, în cazul pacientei în vârstă de 66 ani, care era internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Femeia decedată în tragedia de la “Victor Babeș” a avut o moarte violentă, arată raportul medico-legal

Concluzia raportului medico-legal în cazul uneia dintre pacientele care au murit în tragedia de la Spitalul “Victor Babeș” este una tulburătoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit expertizei, femeia în vârstă de 66 de ani a avut o moarte violentă.

Decesul acesteia a survenit în urma creşterii bruște a presiunii în căile aeriene care erau deja afectate de o formă severă a virusului SARS-CoV-2, a explicat medicul legist.

“Moartea a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei respiratorii acute consecinţa unui pneumotorax bilateral la o pacientă cu bronhopneumonie formă severă COVID-19 în condiţii de terapie intensivă, pe suport ventilator, în condiţiile creşterii bruşte a presiunii în căile aeriene şi lezarea parenchimului pulmonar (deja afectat de procesul bronhopneumonic) la un organism cu tare organice, în circumstanţe ce vor fi investigate şi pe cale de anchetă. Între lezarea parenchimului pulmonar cu pneumotorax masiv bilateral consecutiv şi creşterea presiunii în căile aeriene (trahee, bronhii, alveole) există legătură directă favorizată de afectarea ţesutului pulmonar prin bronhopneumonia severă COVID19”, au precizat legiștii.

ADVERTISEMENT

Autopsia a fost făcută în data de 13 aprilie 2021, la o zi după deces.

Ce spune avocatul Adrian Cuculis

Avocatul Adrian Cuculis și-a exprimat punctul de vedere în privința acestei tragedii.

Acesta consideră că, din nou, un simplu muncitor va fi tras la răspundere pentru tot ce s-a întâmplat.

“Pe scurt, trimis să verifice parametrii de funcţionare, cu indicaţii date prin telefon, omul necalificat a explodat plămânii pacienţilor din TIR-ul ATI după care sistemul s-a inchis automat pentru a nu face mai mult rău”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în aprilie 2021

Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului “Victor Babeș”.

Aceștia au decedat pe loc, în urma unei defecțiuni tehnice care a apărut în tirul mobil instalat pentru a crește capacitatea de tratare în secții ATI.

ADVERTISEMENT

Cu toate că personalul medical a adus butelii de oxigen pentru a ține în viață bolnavii, pentru cei trei nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT
Tags: