Life

Femeia din România cu cel mai ciudat prenume. Un om care a schimbat țara a insistat să o cheme așa

O femeie din România are cel mai ciudat prenume. Un personaj important al țării a fost cel care a botezat-o așa, în urmă cu mai mulți ani
03.12.2022 | 10:30
Femeia din Romania cu cel mai ciudat prenume Un om care a schimbat tara a insistat sa o cheme asa
Ea este femeia cu cel mai ciudat prenume din România. Sursa foto - zdi.ro
ADVERTISEMENT

Există o femeie în România care are un nume cel puțin ciudat. De fiecare dată când l-a spus oamenii au crezut că glumește. Este sătulă de sprâncene ridicate și spune că nu o dată cei din jurul ei chiar ua bufnit în râs când au auzit cum o cheamă. Cu toate acestea, istoria prenumelui său este una cât se poate de frumoasă și originală.

Ce prenume ciudat are o femeie din România

Interesant este că femeia cu nume unic în lume a fost botezată de însuși Regele Carol al-II-lea. Aceasta se trage dintr-o familie cu 16 frați, fără prea mari posibilități financiare. Povestea ei de viață este una cu adevărat aparte

ADVERTISEMENT

Femeia s-a născut în satul Pleșcoi, județul Buzău. A văzut pentru prima oară lumina zilei într-o familie săracă, una în care botezul reprezenta un adevărat vis. Nu se mai știe cine l-a sfătuit însă pe tatăl ei să-i ceară chiar Regelui Carol al II-lea să-i boteze fiica.

De altfel, se știe că monarhul avea obiceiul să mai creștineze copii. A făcut lucrul acesta de mai multe ori pe teritoriul țării noastre. Printre acești copii se află și România Matcașu, adică exact cea despre care este vorba în aceste rânduri.

ADVERTISEMENT

Regele a insistat să o cheme România, dar prietenii și familia o alintă „Milica”. „Peste tot, cine aude prima dată numele se miră”, a mărturisit femeia într-un interviu al celor de la Digi 24.

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România. Peste tot cine aude prima dată se miră.

ADVERTISEMENT

Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat.

Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a mai povestit România Matcașu. Când i-a venit rândul să fie mamă, femeia nu a stat o clipă pe gânduri și a mers pe prenume mult mai cunoscute.

ADVERTISEMENT

„Foarte mirați! De obicei îmi spuneau: Nu, nu, nu, nu țara! Cum o cheamă, cum o cheamă? România o cheamă, întotdeauna erau foarte mirați, de unde, cum, de ce…”, a mai povestit și Loredana Rusu, fiica României despre situația mamei.

Interesant este că România Matcașu se sărbătorește de două ori pe an. Prima oară o face vara, atunci când este născută. Nu ezită și petrece și pe 1 Decembrie, chiar de ziua numelui. „Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a mai spus femeia.

ADVERTISEMENT
Tags: