Femeia în scaun cu rotile, din Constanța, a cărei mașină a fost ridicată dintr-o parcare, a câștigat procesul cu Poliția. Cazul a avut loc la începutul acestui an și a stârnit un val de reacții negative la adresa polițistului care a sancționat-o.
Femeia cu handicap locomotor se afla împreună cu soțul și copilul de trei ani în seara cu pricina. A parcat mașina în zona unui centru comercial din Constanța și a plecat la cumpărături. Autoturismul a fost lăsat pe un loc destinat oamenilor cu dizabilități.
Când a revenit, șoferița a constatat că mașina i-a fost ridicată și dusă în parcul auto al primăriei. Aceasta a cerut explicații polițistului local care se afla la fața locului. Însă, el i-a spus că nu avea afișată legitimația în geam, deși în parbriz erau vizibile semnele specifice.
Femeia a insistat să îi fie înapoiat autoturismul, însă în zadar. Deși polițistul a văzut că se afla în scaun cu rotile, acesta a refuzat să o asculte. Mai mult, a decis să îi dea și un avertisment, spunând că „a fost rău intenționată”, potrivit avocatului femeii.
„Cazul a fost cu atât mai halucinant cu cât femeia se afla și cu copilul și cu soțul acesteia fix lângă mașină, iar poliția refuza să îi coboare mașina de pe macara.
Amintesc că mașina era marcată cu semne corespunzătoare, însă fără a fi prezentată și legitimația persoanei cu handicap”, a transmis avocatul Adrian Cuculiș, conform Observator News.
Deși polițiștii o văzuseră că este în căruciorul rulant, au refuzat să îi predea mașina, ba chiar acuzând-o că a fost rău intenționată”, a adăugat avocatul Cuculiș.
În cele din urmă, femeia a achitat o taxă de 570 de lei pentru a-și recupera mașina transportată în parcul auto. Însă, a dat în judecată Poliția Locală, considerând că i s-a făcut o nedreptate.
Acum, șoferița a câștigat procesul cu polițiștii. Totodată, agentul local care a dispus ridicarea autoturismului și i-a dat o sancțiune femeii, s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu, imediat ce imaginile au fost făcute publice.