News

Femeie accidentată mortal, în timp ce se deplasa cu trotineta electrică pe un drum național

17.08.2019 | 10:30
Femeie accidentata mortal in timp ce se deplasa cu trotineta electrica pe un drum national

O femeie a fost accidentată mortal, în timp ce se deplasa cu trotineta electrică pe un drum național. Acroșată de un autoturism, chiar pe DN 22, în afara localității, femeia n-a avut nicio șansă. Incidentul rutier a fost comunicat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Astfel, potrivit oamenilor legii, în jurul orei 03.00 dimineața, un conducător auto, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Tulcea nu a observat că în partea dreaptă se deplasa și o trotinetă.

Femeie accidentată mortal, în timp ce se deplasa cu trotineta electrică pe un drum național

În timp ce își conducea autoturismul pe Drumul Național 22 (DN 22), dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, tânărul șofer a acroșat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare. Aceasta era condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 de ani, din Oituz, județul Constanța. Din păcate, victima a fost decapitată, în urma impactului violent.

„În urma accidentului, a rezultat decesul la faţa locului a conducătoarei trotinetei electrice, iar autoturismul, după impact, a părăsit partea carosabilă prin dreapta, şi s-a răsturnat”, au spus reprezentanții Poliției. De altfel, încep să se înmulțească incidentele rutiere în care sunt implicate trotinetele electrice. Cu toate acestea, deputatul PNL Sorin Moldovan a anunțat că vrea să depună un proiect de lege care să reglementeze circulația pe drumurile publice a acestora.

Femeie accidentată mortal, în timp ce se deplasa cu trotineta electrică pe un drum național. Accident
Femeia circula pe o trotinetă electrică. Sursa foto – facebook

Proiect de lege pentru trotinetele electrice

Moldovan intenționează ca trotinetele să intre sub incidența acelorași reglementări ca și bicicletele.”Reglementarea trotinetelor este necesară pentru a evita amenzile!! În Codul Rutier vehiculele electrice care depășesc viteza de 25 km/h sunt considerate mopede. Astfel, foarte multe trotinete electrice intră în această categorie pentru care se solicită permis de conducere categoria AM și este necesară înmatricularea acestora la autoritățile locale”, argumentează Sorin Moldovan.

Practic, dacă trece proiectul de lege, utilizatorii trotinetelor vor trebui să respecte aceleași reguli de circulație precum biciciliștii, la care se adaugă obligativitatea căștii de protecție pentru minorii care circulă pe trotinetă.