News

Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, la un pas de concediere! O femeie s-a luptat de la egal la egal cu cel ce avea să devină liderul de la Kremlin. L-a acuzat pe viitorul președinte de fraudă de milioane de dolari
19.03.2022 | 09:20
Femeia care a vrut sal dea afara pe Vladimir Putin De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin
Femeia care a vrut să-l de afară pe Vladimir Putin de la locul de muncă! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat! A existat o persoană care i s-a împotrivit lui Vladimir Putin și care a încercat chiar să-l concedieze de la locul de muncă. Culmea, discutăm despre o femeie, un parlamentar care a investigat cu mulți ani în urmă un caz în care ar fi fost implicat și viitorul președinte al Rusiei.

Cine a vrut să-l concedieze pe Vladimir Putin!

Totul s-a petrecut la începutul anilor 1990, într-o perioadă în care Sankt Petersburg se confrunta cu o penurie de alimente. Vladimir Putin era viceprimar al orașului și, totodată, șeful comitetului pentru relații economice externe.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost acuzat în termeni duri de un parlamentar local, Marina Salye, cea care a condus o comisie care a investigat o presupusă fraudă. Mai exact, vorbim despre o inginerie financiară prin care materii prime în valoare de milioane de dolari au fost expediate în străinătate în schimbul unor transporturi de alimente menite să salveze situația în Sankt Petersburg. Doar că, acestea nu s-au materializat niciodată.

Potrivit raportului Salye, unul despre care se spune că a fost îndepărtat de mult timp de pe site-urile oficiale, Vladimir Putin și adjunctul său, Aleksandr Anikin au fost găsiți vinovați și s-a cerut concedierea lor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există încă imagini ale raportului și pagini întregi au fost salvate. La puțin timp după moartea Marinei Salye, acestea au reapărut pe rețelele de socializare. Există chiar și un site unde raportul a fost tradus în limba engleză, un site pe care îl puteți accesa AICI.

Cu ce se ocupa Marina Salye, inamicul lui Vladimir Putin

Marina Salye a fost un deputat al adunării legislative de la Leningrad, rebotezat Sankt Petersburg la 6 septembrie 1991. De asemenea, aceasta a ocupat și poziția de deputat al poporului în Congresul Deputaților Poporului al RSFSR până în septembrie 1993, când instituția a fost dizolvată.

ADVERTISEMENT

Salye nu a ezitat și l-a acuzat pe Vladimir Putin de corupție în timpul mandatului său la Consiliul orașului Leningrad și în martie 2010 a semnat online manifestul anti-Putin al opoziției ruse „Putin trebuie să plece”.

A devenit pentru o scurtă perioadă un puternic critic al noului regim impus de președintele Putin, dar, în cele din urmă, aceasta a dispărut din viața politică.

ADVERTISEMENT

Ce a descoperit Marina Salye în raportul întocmit

În 1992, Salye a condus o comisie specială la Sankt Petersburg, care a constatat că, pe baza documentelor semnate de Vladimir Putin, pe atunci președintele Comitetului de Relații Externe al orașului, și adjunctul său, orașul exportase metale rare, produse petroliere, si alte materii prime pentru peste 100 de milioane de dolari.

În schimb, Sankt Petersburg, o metropolă care traversa ample lipsuri de alimente, ar fi trebuit să primească mâncare cât mai repede posibil. Salye a bănuit că Putin și adjunctul său au acordat autorizațiile de export companiilor care au dispărut după ce au primit materialele.

Viitorul președinte al Rusiei a negat că a făcut ceva rău. Aproape imediat, Salye a început o anchetă oficială, una care a fost oprită de primarul, Anatoly Sobchak, nimeni altul decât cel despre care se spune că a fost mentorul lui Putin.

După ce ancheta a fost stopată, Salye a devenit un inamic public pentru Vladimir Putin. Când acesta a ajuns președinte, femeia s-a mutat într-un sat îndepărtat și nu a mai vorbit cu jurnaliştii timp de 10 ani.

S-a speculat atunci că dispariția ei din viața politică nu îi este deloc străină lui Vladimir Putin. De altfel, în puținele interviuri acordate, Salye a transmis că s-a temut de puterea pe care o avea acum Putin și nu a înțeles nici moartea misterioasă a prietenilor ei.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni