News

Femeie de 76 de ani din Maramureș, rănită grav după ce a fost atacată de câinele vecinilor

Caz deosebit de grav în județul Maramureș. O femeie de 76 de ani a ajuns la spital după ce a fost atacată de câinele vecinilor. Victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
05.12.2021 | 18:01
Femeie de 76 de ani din Maramures ranita grav dupa ce a fost atacata de cainele vecinilor
Femeie de 76 de ani, atacată de câine vecinilor, în Maramureș. A ajuns cu răni grave în spital. Sursa foto: dogsbite.org
ADVERTISEMENT

După cazul grav din Vâlcea de la finalul lunii noiembrie, acolo unde o femeie de 75 de ani a fost ucisă de câinele vecinilor, o întâmplare asemănătoare a fost raportată, recent, în Maramureș.

O femeie de 76 de ani din comuna Săcălășeni a ajuns cu răni grave la spital, după ce a fost atacată de un câine din vecini.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, vârstnica are mai multe răni la mâini și la picioare și a fost supusă deja unei intervenții chirurgicale.

Femeie de 76 de ani, atacată de câine vecinilor, în Maramureș. A ajuns cu răni grave în spital

Conform presei locale, femeia a fost rănită grav de un câine din rasa Amstaff din vecini. Site-ul Actualmm scrie că bătrâna ar fi fost rugată să meargă să ducă de mâncare animalelor vecinilor.

ADVERTISEMENT

După ce a intrat în curte, aceasta a fost atacată. Câinele a mușcat-o de mână și de laba piciorului. Femeia a fost dusă imediat la spital unde a fost operată de urgență. Polițiștii au deschis un dosar penal.

”Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 76 ani din comună, a intrat în curtea unui imobil unde a fost atacată de un câine, care aparține unui tânăr de 26 ani. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal cu privirea la săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de art. 12, alin. 1 și 2 din O.U.G. 55/2002 raportat la art. 194, alin. 1 din Cod Penal”, arată IPJ Maramureș.

Ce spun proprietarii animalului care atacat-o pe femeie

Tot în presa locală din Maramureș a venit și o primă reacție din partea proprietarilor animalului. Soția celui despre care Poliția anunță că este proprietarul câinilor spune că victima a intrat în curte fără să anunțe la poartă.

ADVERTISEMENT

Proprietarul animalelor este cel care a intervenit să o salveze pe femeie din colții câinelui și apoi a sunat la ambulanță. Iată declarația:

”Doamna nu a venit la noi să dea de mâncare animalelor. Locuiește peste drum și vine des în povești la bunica soțului meu. Mereu, când vine, anunță la poartă și nu intră în curte înainte să băgăm câinii înauntru. Noi avem doi câini, o femelă și un mascul.

De data aceasta, nu știu cum, a intrat pur și simplu. Soțul meu a auzit țipete de afară și, când a ieșit, l-a văzut pe unul dintre câini în timp ce o trăgea de picior și pe celălalt stând deoparte. După ce a sunat la ambulanță m-a sunat și pe mine, eu fiind asistentă medicală, să mă întrebe ce să facă ca să îi oprească sângerarea până vine salvarea.

Din nefericire, nu a putut, pentru că doamna nu l-a lăsat să îi lege rănile pentru că i-a fost frică. Doamna a spus că a fost sunată de bunica soțului vineri dimineață să îi aducă pâine, ceea ce nu e adevărat.

Și la Poliție, când soțul a fost chemat să dea declarații a fost scos afară din secție. Câinii sunt pe numele soacrei mele, ceea ce a și spus în declarație, el fiind scos afară din secție după ce a spus (n.r polițiștilor) sa treacă ceea ce a spus el”, a declarat femeia.

ADVERTISEMENT