News

Femeie de 105 ani din București, mesaj după vaccinarea cu rapelul anti-Covid: ”E singura soluție!” Foto

28.03.2021 | 14:28
Femeie de 105 ani din Bucuresti mesaj dupa vaccinarea cu rapelul antiCovid E singura solutie Foto
ADVERTISEMENT

O femeie de 105 ani din București este eroina zilei în România. Aceasta a primit a doua doză a vaccinului anti-Covid Pfizer și a transmis un mesaj de încurajare pentru populație. 

O cheamă Zoea Baltag, are peste un secol de viață, iar duminică, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, a primit rapelul împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Vârstnica a venit însoțită de nepoată și strănepot la imunizare și a avut un mesaj extrem de optimist pentru cei prezenți.

Femeie de 105 ani din București, mesaj după vaccinarea cu rapelul anti-Covid

România se apropie cu pași mari de totalul celor 2 milioane de persoane vaccinate anti-Covid de la începutul campaniei de imunizare, care a avut loc pe 27 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Duminică, în Capitală, la succesul acestei campanii de luptă cu temutul SARS-CoV-2 a pus umărul și venerabila doamnă Zoea Baltag. În vârstă de 105 ani, aceasta a primit a doua doză Pfizer și a avut un mesaj pentru români, anunță cei de la RO Vaccinare pe Facebook.

Femeie de 105 ani din București, mesaj după vaccinarea cu rapelul anti-Covid. Sursa foto: RO Vaccinare

Bătrânica le-a transmis tuturor că singura soluție pentru a învinge această criză sanitară care pare fără final este vaccinul.

ADVERTISEMENT

După administrarea celei de-a doua doze, Zoea Baltag a spus că totul a decurs foarte bine și nu a avut niciun fel de reacție adversă: ”Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simțit că am făcut vaccinul”. Apoi, aceasta le-a spus tuturor că singura soluție pentru criza sanitară este vaccinul: ”E timpul să se vaccineze, singura soluție e asta!”.

Zoea Baltag dezvăluie că cea care a convins-o să se vaccineze a fost nepoata ei, care este medic implicat direct în lupta cu virusul.

ADVERTISEMENT

După procesul de imunizare, femeia a primit o distincție și un buchet de flori din partea Primăriei Sectorului 4 ”pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerelor generații”.

Câte persoane s-au vaccinat în România

Doamna de 105 ani din București se alătură listei de aproape 2 milioane de persoane din România care au primit vaccinul anti-Covid 19.

Sâmbătă, 27 martie, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că în ultimele 24 de ore, au fost administrate 58.547 doze.

Potrivit CNCAV, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.858.442 de doze unui număr de 1.914.884 de persoane, dintre care 971.326 au primit o doză, iar 943.558 şi doza a doua.

ADVERTISEMENT