News

Femeie de 44 de ani, ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Fusese atacată și anul trecut, în același loc, de aceiași maidanezi. Primăria Sectorului 6, prima reacție. Update

Tragedie în Capitală. O femeie a fost ucisă de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Aceasta fusese atacată și anul trecut de maidanezi, în același loc.
21.01.2023 | 14:02
Femeie de 44 de ani ucisa de caini in timp ce alerga in zona Lacul Morii Fusese atacata si anul trecut in acelasi loc de aceiasi maidanezi Primaria Sectorului 6 prima reactie Update
Tragedie în Capitală. Femeie care alerga în zona Lacul Morii, omorâtă de câini. Sursa foto: Alpin-Club / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
21-01-2023
12:05

Primăria Sectorului 6, prima reacție după tragedia din zona Lacul Morii

Primăria Sectorului 6 din Capitală a avut o primă reacție după tragedia de sâmbătă dimineață din zona Lacul Morii, acolo unde o femeie ieșită la alergat a fost sfâșiată și ucisă de câini.

”Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii – zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna.

Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36”, se arată într-un comunicat emis de instituția din București.

O femeie care alerga în parcul din jurul Lacului Morii a murit după ce a fost atacată de o haită de 7-8 câini.

Tragedie în Capitală. Femeie care alerga în zona Lacul Morii, omorâtă de câini

Din primele informații, tragedia a avut loc sâmbătă dimineață. Un bărbat aflat întâmplător prin zonă i-a alertat pe locuitori asupra cadavrului femeii, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Imediat, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112. Medicii deplasați la fața locului au constatat decesul femeii.

”Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.

ADVERTISEMENT

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

În orele care urmează, trupul neînsuflețit al victime va ajunge la INML în vederea efectuării necropsiei, a mai precizat poliția, în comunicat.

ADVERTISEMENT

Conform Primăriei Capitalei, purtătorul de cuvânt al ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor), Cătălina Trănescu, şi un reprezentant de la Poliţia Locală Bucureşti se află deja la faţa locului.

Femeia ucisă de câini, sâmbătă, fusese atacată și anul trecut în același loc de maidanezi

În urmă cu mai puțin de un an, în luna aprilie, victima fusese atacată de aceiași câini maidanezi în același loc din Capitală. Și atunci, femeia ieșise la alergat.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2022, aceasta a fost mult mai norocoasă și a scăpat cu viață. Atunci, ea a fost găsită şi salvată din colţii animalelor de doi biciclişti care treceau prin zonă.

Fusese dusă de urgență la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență.

ADVERTISEMENT