News

Femeie de 65 de ani, banuită că ar fi exercitat profesia de medic fără drept, reținută de polițiști

11.12.2020 | 15:52
Femeie de 65 de ani banuita ca ar fi exercitat profesia de medic fara drept retinuta de politisti
ADVERTISEMENT

O femeie de 65 de ani a fost reținută de polițiștii argeșeni, după ce a fost acuzată de tâlhărie. Cercetătorii au descoperit, în cursul anchetei, că aceasta ar fi exercitat profesia de medic fără drept.

Un comunicat al Inspectotarului de Poliţie Judeţean Argeş informează că femeia este cercetată într-un dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate, lovire și alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

ADVERTISEMENT

Faptele au ieșit la iveală după ce o pacientă a respectivei doctorițe ai fi fost încuiată în sala de așteptare pentru că cele două nu s-au înțeles cu privire la onorariul cuvenit medicului.

Femeie de 65 de ani, bănuită că ar fi exercitat profesia e de medic fără drept, a fost reținută

Faptele s-au petrecut în luna iulie a acestui an, iar femeia a fost descoperită, în timpul cercetărilor pentru acuzațiile de privare de libertate, tâlhărie și lovire, pentru că nu deținea avizul certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România

ADVERTISEMENT

„Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie a.c., în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic.

Persoanele vătămate au reușit să părăsească cabinetul, ca urmare a intervenției unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri.

ADVERTISEMENT

Totodată, din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că femeia a exercitat profesia de medic, fără drept, neavând avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România”, precizează comunicatul IPJ Argeș.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș au desfășurat percheziții la sediul clinicii unde femeia profesa și au ridicat mai multe indicii ce vor folosi ca probe.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore de polițiștii argeșeni, în cursul zilei de astăzi, și va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea luării de măsuri preventive.

ADVERTISEMENT