News

Femeia din Botoșani sechestrată de soț, salvată după 6 ore. Intervenție în forță a polițiștilor. Update

O femeie din Botoșani a fost sechestrată de soț în apartament. Aceasta a fost salvată după 6 ore.
29.05.2021 | 22:21
Femeia din Botosani sechestrata de sot salvata dupa 6 ore Interventie in forta a politistilor Update
ADVERTISEMENT
29-05-2021
19:23

Femeia din Botoșani sechestrată de soț, salvată după 6 ore. Intervenție în forță a polițiștilor

Femeie din Botoșani sechestrată de soț în propriul apartament a fost salvată după 6 ore de negocieri eșuate. A fost nevoie de o intervenție în forță a polițiștilor.

Polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în colaborare cu angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și cu sprijinul jandarmilor, au intervenit în forță și au forțat ușa de acces în locuință, pentru a pătrunde în interior.

Soțul femeii a fost imobilizat și apoi scos din locuință, în vederea transportării la o unitate medicală, anunță un comunicat al IPJ Botoșani prezentat de Digi24.

S-a dat alarma sâmbătă după-amiază într-un cartier din municipiul Botoșani, acolo unde o femeie ar fi sechestrată de soț în propriul apartament.

Din informațiile oferite de presa locală, un bărbat de 57 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, s-a baricadat în propriul apartament, unde se afla cu soția lui.

ADVERTISEMENT

Speriată, femeia, de 51 de ani, a sunat la Serviciul Unic de Urgență 112 pentru a cere ajutorul salvatorilor. În acel moment, bărbatul a încuiat ușa apartamentului pe interior și nu și-a mai lăsat soția să iasă din casă.

Femeie din Botoșani, sechestrată de soț în apartament

Echipele de salvare s-au mobilizat exemplar după apelul primit la 112. Imediat, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție și reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

În zonă a ajuns și negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale de la IPJ. Din primele verificări nu rezultă faptul că bărbatul ar fi agresiv fizic sau verbal sau că ar exercita amenințări asupra soției sale, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, conform Monitorul de Botoșani.

În cartierul botoșănean au fost deplasate inclusiv autoscara de la ISU, mai multe echipaje de jandarmi și SMURD.

ADVERTISEMENT

Pentru a încerca să nu îl agite și mai mult pe bărbatul cu probleme, echipajele de intervenție s-au împrăștiat prin mai multe zone din cartier, fără a fi vizibile de la geamurile apartamentului unde erau blocați cei doi soți.

Doi muncitori sechestrați au murit în martie la Onești

Autoritățile din Botoșani vor să evite un nou ” caz Onești”. În martie, tot în Moldova, doi muncitori cu vârste de 36 și 52 de ani care renovau un apartament în Onești au fost uciși de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

ADVERTISEMENT

Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore.

În prezent, Gheorghe Moroșan este reținut pentru infracțiunea de omor calificat. Tribunalul Bacău a admis în 8 martie cererea procurorilor și a dispus arestarea preventivă.

La acea dată, autoritățile au acționat extrem de deficitar, iar deznodământul tragic a dus la deschiderea unei anchete din partea organelor abilitate.

ADVERTISEMENT