News

Ce se întâmplă cu femeia din Capitală, atacată de o haită de 20 de câini. Victima are nevoie de sânge

Incident grav în Capitală petrecut miercuri dimineață. O femeie a fost atacată de o haită de 20 de câini maidanezi. Aceasta a fost rănită și transportată la spital, unde a fost operată.
21.04.2022 | 18:50
Ce se intampla cu femeia din Capitala atacata de o haita de 20 de caini Victima are nevoie de sange
Femeie din Capitală, spitalizată cu multiple răni după ce a fost atacată de 20 de câini. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
21-04-2022
16:19

Femeia are nevoie de sânge

Femeia atacată de câini are nevoie de sânge. Asociația Alpin Club Pro-Mont București a postat un mesaj prin care a anunțat care este starea acesteia/

„Dragi prieteni ai Asociației noastre! Vă adresăm vouă cunoscuților dar și cei care nu ne conosc rugămintea să încercăm să o ajutăm pe prietena și colega noastră Ana Daraban Oros care în ziua de 20 Aprilie a fost “devorată” la propriu de peste 10 câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 București. Are o sumedenie de plăgi la nivelul scalpului, ale membrelor inferioare și superioare. Haideți să încercăm să ne mobilizăm și să mergem să donăm sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București “Dr.Felix” pe numele Ana Oros internată acum în ATI la Spitalul Universitar București. Este un gest mare pe care îl putem oferi acum în aceste zile grele prin care Ana trece.
Programul de pe data de 24.04. 2022 pentru donare este de la 7.30 la 13.30. Stupoare!!!! mâine este închis În ce țară trăim… sunt foarte mulți care au fost deja să doneze și au găsit doar o ușă încuiată.
Abia de marti, 26 aprilie se poate dona. E închis CTS pană atunci”, au notat reprezentanții asociației

20-04-2022
18:16

Reacția ASPA după incident

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a transmis câteva precizări după ce o femeie de 43 de ani a fost atacată  de o haită de câini maidanezi, pe Podul Roșu de pe Lacul Morii din București. “Facem apel la cetăţeni sa înţeleagă importanţa sterilizării câinilor, mai ales că PMB prin ASPA are în derulare un program de sterilizări gratuite”, au explicat reprezentanţii ASPA

20-04-2022
13:40

Femeia a fost operată. Ce le-a declarat medicilor

Femeia din Capitală, atacată de o haită de 20 de câini, lângă Lacul Morii, din Capitală, miercuri dimineață, a fost operată la Spitalul Universitar.  Victima s-a ales cu răni destul de grave, din cauza mușcăturilor animalelor.

Pentru că îi era destul de dificil să comunice, a fost ajutată de un psiholog să dea detalii despre evenimentul nefast cu care a avut de a face. La momentul atacului câinilor, ea făcea jogging. Norocul său a fost un biciclist care a trecut prin zonă și a scăpat-o de mușcături.

S-a deschis o anchetă în acest caz. Rămâne de văzut cine va fi tras la răspundere.

20-04-2022
11:24

Femeia atacată de câini are mai multe plăgi și urmează să fie operată

Femeie din Capitală care a fost atacată și mușcată de o haită de 20 de câini are mai multe plăgi și urmează să fie operată. 

Potrivit surselor FANATIK, victima se află în sala de operații, acolo unde urmează o intervenție a echipei de Chirurgie Plastică.

FANATIK a mai aflat că pacienta va rămâne în spital câteva zile. Starea ei este una delicată și necesită supraveghere după intervenția chirurgicală la care va fi supusă.

Un nou atac al câinilor comunitari a fost raportat în România. În București, o femeie a fost spitalizată cu răni multiple după ce a fost mușcată de maidanezi.

Femeie din Capitală, spitalizată cu multiple răni după ce a fost atacată de 20 de câini

Miercuri dimineață, Poliția Capitalei a fost sesizată cu privire la un incident petrecut în zona Lacul Morii. O femeie în vârstă de 43 de ani a fost atacată de o haită de maidanezi.

ADVERTISEMENT

Victima a fost transportată la spital conștientă, dar cu răni multiple la mâini și picioare din cauza mușcăturilor.

Femeia are multiple plăgi la nivelul scalpului și în zona brațului drept. Ea a primit îngrijirile necesare în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Floreasca, acolo unde a beneficiat și de consult psihologic.

ADVERTISEMENT

Femeie alerga pe digul de pe Lacului Morii când a fost atacată de animale. Ea a fost salvată de un biciclist aflat în trecere în zonă.

”La data de 20 aprilie 2022, în jurul orei 09. 20, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o persoană, prin apel 112, cu privire la faptul ca a observat pe câmpul de lângă digul Lacul Morii ,o femeie care a fost atacată de mai mulți câini.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaj de prim ajutor.

Persoana a fost identificată și transportată la spital, prezentând mai multe plăgi mușcate.

A fost anunțată Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. Sunt desfășurate activități de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

O altă femeie, din Vaslui, ucisă de câini

În urmă cu o lună, un caz similar a avut loc în județul Vaslui. Atunci, o femeie de 93 de ani a fost ucisă de mai mulți câini.

ADVERTISEMENT

Presa locală scria atunci că o haită de câini au atacat-o pe bătrână în zona unei ferme piscicole din localitatea Cârja. Rănile suferite și faptul că a stat mai multe ore în frig au dus la deces.

”Pacienta a fost preluată în stare gravă, inconștientă, cu hipotermie severă, cu fracturi la nivelul membrelor inferioare și cu multiple plăgi mușcate. Era în șoc hipotermic și hipovolemic. Pe drum victima a instalat un stop cardiorespirator.

S-au inițiat manevre de resuscitare cardiorespiratorie simultan cu manevre de încălzire activă. A fost predată la spitalul Barlad în stare gravă, în curs de resuscitare și prognostic extrem de rezervat. Cazul a fost anunțat și la poliție.”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: