News

O femeie din Rusia, urmărită internațional, a fost prinsă la Vama Siret. Motivul pentru care era căutată de Interpol

O femeie din Rusia, care era dată în urmărire internaţională, a fost reţinută de polițiștii de frontieră în Vama Siret, pe data de 11 martie. A fost găsită într-un autocar cu refugiați.
13.03.2022 | 17:10
O femeie din Rusia urmarita international a fost prinsa la Vama Siret Motivul pentru care era cautata de Interpol
O femeie din Rusia, urmărită internațional, a fost prinsă la Vama Siret. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliţiştii de frontieră au reţinut la Vama Siret o femeie din Rusia, care era căutată internaţional de autorităţile din ţara sa pentru participare la o grupare armată ilegală. A fost depistată într-un autocar cu refugiați din Ucraina.

Femeie din Rusia, reținută la Vama Siret. Era căutată internațional pentru participare la o grupare armată ilegală

Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost depistată în PTF Siret vineri seara, la ora 19:00, pe sensul de intrare în ţară, a transmis purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Poroch Seriţan.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost găsită de într-un autocar plin de refugiați care se deplasa din Ucraina spre Turcia.

Pe numele femeii era emis un mandat internaţional de arestare de către Interpol. Rusoaica a fost predată Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale.

ADVERTISEMENT

Femeia prinsă la Vama Siret era căutată din anul 2018 de autoritățile din Rusia

Autorităţile judiciare din Federaţia Rusă au dispus transmiterea difuziunii din data de 24 aprilie 2018 emisă de Interpol Moscova, prin care s-a solicitat arestarea în vederea extrădării, în baza mandatului de arestare emis pe 27 martie 2018 de Tribunalul districtual Oktyabrsky, Grozny, Rusia, informează Agerpres.

Femeia a fost arestată și prezentată judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava care au emis un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

ADVERTISEMENT

“Curtea de Apel Suceava a admis propunerea de arestare provizorie pe o durată de 15 de zile, începând cu data de 12 martie 2022, a persoanei extrădabile Gerikhanova Amina, faţă de care autorităţile judiciare din Federaţia Rusă au dispus transmiterea difuziunii pentru săvârşirea infracţiunii de participare la grupare armată ilegală din Codul penal rusesc”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, potrivit sursei citate.

Femeia din Rusia, care a fost depistată în Vama Siret, se află în prezent în arestul IPJ Suceava. Curtea de Apel Suceava a programat data de 24 martie ca termen pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile extrădării.

ADVERTISEMENT