News

Femeie din Sângeorz-Băi, amendată de agenții Poliției Locale pentru că a dat bani cerșetorilor. Primarul: ”Le fac raport”

O femeie din Sângeorz-Băi a fost amendată de agenții Poliției Locale pentru că a dat bani cerșetorilor. Primarul orașului a reacționat.
24.06.2021 | 07:37
Femeie din SangeorzBai amendata de agentii Politiei Locale pentru ca a dat bani cersetorilor Primarul Le fac raport
ADVERTISEMENT

Caz mai puțin obișnuit petrecut în județul Bistrița-Năsăud. O femeie din Sângeorz-Băi a fost amendată cu 350 de lei de către agenții Poliției Locale pentru că a dat bani cerșetorilor.

Primarul orașului a reacționat imediat și a spus că angajații Poliției s-ar fi încurcat, dar le va face raport.

ADVERTISEMENT

Femeie din Sângeorz-Băi, amendată de Poliția Locală pentru că a dat bani cerșetorilor

În această săptămână, Poliția Locală Sângeorz-Băi a anunțat, pe Facebook, că a amendat cu 350 de lei o femeie care a dat bani unor cerșetori. Anunțul a fost făcut sub sigla unei ”campanii de prevenire și combatere a cerșetoriei” intitulat: ”Banii tăi nu îi ajută! Spune NU cerșetoriei”.

Femeie din Sângeorz-Băi, amendată de Poliția Locală pentru că a dat bani cerșetorilor. Primarul: ”Le fac raport”. Sursa foto: hotnews.ro

Edilul din zonă afirmă că, de fapt, amenda i-a fost dată unui cerșetor, dar a adăugat că îi va chema la raport pe polițiști.

ADVERTISEMENT

”Au încurcat, au amendat un cerșetor (…) Acum au plecat acasă, îi chem mâine dimineață să le fac raport”, a spus primarul Traian Ogâgău pentru Hotnews.

Întrebat de ce le va face raport celor de la Poliția Locală, răspunsul a fost prompt: ”Pentru că au postat pe Facebook”.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după declarația oficialului, anunțul a dispărut de pe contul de Facebook al Poliției Locale.

Cum era de așteptat, cât timp a stat în mediul online, mesajul Poliției Locale Sângeorz-Băi a stârnit comentarii critice, majoritatea oamenilor spunând că este un abuz.

ADVERTISEMENT
  • ”Mai avem un pic și primim amendă că respirăm prea mult aer”;
  • ”Este ilegal ceea ce se întâmplă deoarece se încalcă un drept al omului din “Declarația Universală a Drepturilor Omului”, Articolul 18 care spune: “Orice om are dreptul la libertatea gândirii, de conştiintă şi religie; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea, singur sau împreună cu alţii, atât în mod public, cât şi privat, prin învăţătură, practici religioase, cult şi îndeplinirea riturilor”;
  • “Păi dacă eu vreau să i dau ceva la o femeie necăjita că mi e mila de ea voi îmi dați amendă? Să vă fie rușine la obraz”.

Problemele cu cerșetorii, raportate și în alte orașe din țară

În ultima perioadă, problema cerșetoriei pare una extrem de des întâlnită în România. Chiar în această săptămână, la Iași, Poliția a făcut un apel către locuitori să nu mai dea bani oamenilor străzii.

Reamintim cazul unui cerșetor care, în doar 3 ore, a adunat aproape 500 de lei de la trecători. Detalii, AICI.

Iar la Brașov, proprietarii de localuri au încercat să rezolve problema cerșetoriei și au organizat recent un protest.

ADVERTISEMENT