News

Femeie gravidă în luna a șaptea, moartă de COVID-19, în Oradea. Aceasta nu era vaccinată

O tânără însărcinată a murit din cauza infecției cu coronavirus, fiind nevaccinată.
06.10.2021 | 15:30
Femeie gravida in luna a saptea moarta de COVID19 in Oradea Aceasta nu era vaccinata
Femeie gravidă în luna a șaptea, moartă de COVID-19, în Oradea. Aceasta nu era vaccinată. Sursa foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Tânăra în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața din cauza infecției cu noul coronavirus. Aceasta era însărcinată în șapte luni și a ajuns la spital prea târziu, după ce a decis să poate să se trateze singură, acasă, timp de o săptămână.

Femeie gravidă în luna a șaptea, moartă de COVID-19, în Oradea

Aceasta nu era vaccinată împotriva noului coronavirus, iar ea și-a pierdut viața după ce a contractat infecția deoarece nu s-a prezentat la spital imediat cum a început să se simtă rău.

ADVERTISEMENT

Medicii au precizat că femeia a ajuns la urgențe din cauza stării sale de sănătate. Ea se tratase acasă timp de șapte zile, dar a decis că este momentul să vadă un specialist după ce a început să aibă dificultăți în a respira.

“Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând o patologie specifică COVID și menționând că de șapte zile se tratează acasă considerând că este o patologie pe care o poate gestiona singură”, a informat Lucia Daina, director medical la Spitalul Județean din Oradea, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Soțul femeii moarte e în stare de șoc. Ce a spus acesta

Soțul femeii, și el infectat cu coronavirus, este șocat de cele întâmplat. El a rămas văduv cu patru copii, pentru că atât nevasta, cât și copilul nenăscut, s-au prăpădit.

 “Mi-a spus doctorul: «E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc». I-am spus să o salveze că am patru copii”, a precizat Pișta Vitan, soțul femeii gravide care a murit.

ADVERTISEMENT

Medicii trag un semnal de alarmă. Tot mai mulți nevaccinați ajung în spitale

Medicii avertizează că cei mai mulți dintre pacienții care ajung la spital sunt aceia care nu s-au imunizat împotriva noului coronavirus.

De asemenea, numărul celor care ajung cu forme severe în unitățile medicale este mult mai mare.

Totodată, sunt mulți care ajung prea târziu la spital, pentru că încearcă să se trateze acasă, așa cum a fost și în cazul gravidei care a murit de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“99,99% sunt nevaccinați. Față de valurile precedente, presiunea este mult mai mare.

Așa că, dacă încerc să cuantific, de 2-3 ori mai mulți pacienți ajung în stare critică”, a precizat Hadrian Borcea, medic-șef la UPU SMURD Bihor, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS