News

O femeie internată cu coronavirus a murit, după ce a fost violată de un asistent medical, în India

15.05.2021 | 11:16
O femeie internata cu coronavirus a murit dupa ce a fost violata de un asistent medical in India
ADVERTISEMENT

Caz șocant în India. O pacientă internată cu noul coronavirus a fost violată de un asistent medical. Femeia s-a stins din viață la o oră de la acest incident.

Pacienta era internată cu o infecție cu COVID-19, fiind ventilată artificial. Asistentul a profitat de starea femeii și a abuzat-o sexual. Totul s-a întâmplat la Spitalul Memorial Bhopal, care se află în regiunea Madhya Pradesh.

ADVERTISEMENT

Femeie internată cu coronavirus, moartă după viol

La doar 60 de minute de la viol, starea femeii s-a degradat rapid, iar ea a decedat. Individul care a comis fapta era angajat al respectivului spital. Este vorba despre asistentul Santosh Ahirwar.

Acesta are 40 de ani și este acuzat că a mai violat încă o pacientă, tot în Spitalul Memorial Bhopal. Victima a fost de această dată o femeie de 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Bărbatul mai fusese supendat de la locul de muncă pentru că a fost prins în tură după ce consumase băuturi alcoolice. Totuși, el a fost iertat și a revenit în unitatea medicală, pentru a comite această oroare, relatează India Today.

Pacienta supraviețuise dezastrului natural de la Bhopal

Femeia de 43 de ani a fost o supraviețuitoare a tragediei de la Bhopal, care a avut loc în noaptea de 2 spre 3 decembrie 1984. Atunci, 45 de tone de derivat gazos de cianură a fost eliberat în aer.

ADVERTISEMENT

Acesta provenea din incinta uzinei Union Carbide India, iar evenimentul a fost unul catalogat drept dezastru natural. Au murit în noaptea aceea 15.000 de oameni.

Alte 500.000 de persoane au fost afectate sau rănite în urma acestei tragedii, iar în memoria acestui eveniment a fost deschis Spitalul Memorial Bhopal, la care femeia moartă a fost internată.

ADVERTISEMENT

Instituția medicală din India este administrată de grupul guvernamental BMHRC, care este acum aspru criticat pentru neglijența de a-și verifica angajații. Nimeni din familiile victimelor abuzului nu a fost anunțat.

„Conducerea BMHRC a făcut tot ce a putut pentru a ascunde acest act urât și criminal și tocmai acesta este motivul pentru care familia victimei violului nu a fost nici măcar informată despre evenimente”, au spus reprezentații victimelor.

„De aceea, informațiile nu au fost împărtășite cu nimeni, cu excepția echipei de anchetă”, a spus ofițerul de poliție Irshad Wali.

Reprezentanții victimelor au spus că este necesar să fie instalate camere de supraveghere, pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple.

ADVERTISEMENT