News

Femeie, lovită pe trecerea de pietoni de o mașină a Ambasadei SUA

O femeie a fost lovită de o mașină a Ambasadei Statelor Unite ale Americii pe bulevardul Pipera din București. La volanul autoturismului s-a aflat viceconsulul american.
25.01.2022 | 19:59
Femeie lovita pe trecerea de pietoni de o masina a Ambasadei SUA
ADVERTISEMENT

O mașină a Ambasadei SUA a accidentat o persoană pe bulevardul Pipera, din nordul capitalei. Victima, o femeie de 42 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital, notează Ziare.com.

Informațiile din presă indică faptul că, la volanul autoturismului implicat în acest accident s-a aflat o femeie de 32 de ani, vice-consul în cadrul misiunii diplomatice americane la București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, informațiile citate pe site-ul Mediafax indică faptul că femeia de 42 de ani ar fi fost lovită de mașina ambasadei pe o trecere de pietoni.

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a transmis că accidentul a avut loc în jurul orei 16:20 și că la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje.

ADVERTISEMENT

“La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Voluntari și ai Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea cercetărilor”, au transmis oamenii legii.

Polițiștii au mai anunțat că la locul accidentului a ajuns și un echipaj medical care a evaluat starea victimei și, ulterior, a transportat-o la spital.

ADVERTISEMENT

“De asemenea, la locul producerii accidentului s-a deplasat un echipaj medical, care a transportat victima, respectiv o femeie, în vârstă de 42 de ani, la o unitate spitalicească, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a mai transmis IPJ Ilfov.

Oamenii legii care au ajuns la fața locului au decis să o testeze pe femeia aflată la volanul mașinii corpului diplomatic american. Rezultatele oferite de alcooltest au arătat că aceasta nu ar fi consumat băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

În prezent, agenții Serviciului Rutier Ilfov au deschis o anchetă pentru a determina condițiile în care s-a produs accidentul.

Cum răspunde ambasada americană?

Biroul de Presă al Ambasadei SUA la București a transmis un comunicat de presă în care este confirmată producerea accidentului. De asemenea, diplomații americani au ținut să explice că încă nu sunt cunoscute toate detaliile și că un comentariu oficial este prematur.

“Ambasada SUA poate confirma faptul că un autovehicul condus de un angajat al Ambasadei a fost implicat într-un accident rutier în zona Pipera. La acest moment, informațiile sunt în curs de actualizare, ar fi prematur să comentăm”, au transmis diplomații americani.

ADVERTISEMENT