News

Femeie vaccinată cu schema completă, decedată după infecția cu Covid-19, la Buzău. Ce afecțiuni asociate avea

O femeie vaccinată cu schema completă a murit după infecția cu Covid-19. Aceasta era internată la Spitalul din Buzău și avea alte boli asociate.
03.09.2021 | 16:11
Femeie vaccinata cu schema completa decedata dupa infectia cu Covid19 la Buzau Ce afectiuni asociate avea
ADVERTISEMENT

Afecțiunile grave asociate Covid-19 se pot dovedi fatale pentru pacienți, chiar și dacă aceștia sunt imunizați împotriva noului coronavirus.

O femeie în vârstă de 51 de ani din București, care era vaccinată cu schema completă anti SARS-CoV-2, a murit la Spitalul Județean din Buzău.

ADVERTISEMENT

Femeie infectată cu Covid-19 după ce a fost vaccinată cu schema completă a murit la Buzău. Ce spun medicii

Potrivit datelor oferite de surse medicale și citate de Adevărul, pacienta din Capitală suferea de hipertensiune arterială şi obezitate.

Într-o primă fază, după infectarea cu Covid-19, aceasta fusese internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

Din păcate, pacienta se afla deja în stare foarte gravă când a ajuns la spitalul din Buzău, iar medicii nu au mai putut să o salveze, în ciuda faptului că era vaccinată anti-Covid cu schema completă: doza 1 plus rapel.

Explozia de cazuri noi a umplut secțiile ATI din mai multe zone ale țării

Așa-numitul val 4 al pandemiei de Covid-19 aglomerează secțiile de Terapie Intensivă (ATI) de la marile spitale din țară.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că varianta Delta a umplut secțiile ATI cu cazuri grave mai repede decât se așteptau, în condițiile în care aceste cazuri sunt tratate și până la patru săptămâni.

România a trecut de la 152 de cazuri de infectare la 1 august 2021 la peste 1.500 de cazuri la începutul lunii septembrie. Vineri, în 3 septembrie, au fost anunțate 1.52 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

Numărul pacienților internați la ATI a crescut de șase ori: dacă la începutul lunii august erau 50 de cazuri, acum sunt 345 de cazuri la ATI. Datele oficiale arată că a crescut mult și numărul minorilor internați din cauza Covid-19: în prezent sunt 99 de copii internați în secții și 2 la ATI.

La Spitalul Judeţean Buzău, locul unde a murit pacienta vaccinată din Capitală, nu mai este niciun loc la Terapie Intensivă, toate cele 8 paturi destinate pacienţilor COVID în stare critică fiind ocupate.

Sursa citată informează că doar la Râmnicu Sărat, din cele 5 paturi la ATI mai sunt 3 libere. Medicii infecţionioşti din Buzău spun că vârsta celor care ajung la spital acum, din cauza coronavirusului, este mai scăzută decât la valurile anterioare ale pandemiei.

ADVERTISEMENT