News

Femeile din România sunt cele mai nefericite din UE. Rezultate îngrijorătoare ale unui studiu global privind bunăstarea

Româncele se numără printre cele mai nefericite din Uniunea Europeană. Un studiu recent arată pe ce poziție se află țara noastră comparativ cu alte state
13.05.2024 | 13:45
Femeile din Romania sunt cele mai nefericite din UE Rezultate ingrijoratoare ale unui studiu global privind bunastarea
Cele mai nefericite femei din Europa sunt româncele, conform unui studiu. Mai bine clasate decât acestea sunt femeile arabe, din China sau Rusia. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Femeile din România se numără printre cele mai nefericite din Uniunea Europeană și figurează printre cele mai puțin fericite din întreaga lume, conform unui indice global privind bunăstarea femeilor. În comparație cu femeile din alte țări, cele din Rusia, China și statele arabe sunt mai multumite decât femeile românce.

Româncele sunt cele mai nefericite femei din UE

Potrivit datelor publicate de Hologic Global Women’s Health Index, un studiu extensiv și multianual privind starea de sănătate și bunăstarea femeilor la nivel mondial, România este țara cu cele mai nefericite femei din Uniunea Europeană și se situează la coada clasamentului la nivel global.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 79.000 de femei din 143 de țări și teritorii și s-a bazat pe un set complex de întrebări care au evaluat experiențele femeilor în ceea ce privește sănătatea și asistența medicală.

Conform acestui indice, România ocupă locul 65 în lume, cu un scor de 54, unde 0 reprezintă cea mai proastă situație posibilă, iar 100 indică cea mai bună situație posibilă. Scorul pentru îngrijirea preventivă a înregistrat o scădere de la 30 la 23 în ultimul an, iar indicele pentru nevoile de bază a scăzut de la 80 la 74, în timp ce percepțiile referitoare la sănătate și siguranță au înregistrat o creștere de la 55 la 63.

ADVERTISEMENT

Astfel, România se evidențiază ca fiind țara cu cele mai nefericite femei din Uniunea Europeană și se situează printre cele mai nefericite din lume.

În Europa, doar femeile din Bosnia și Herțegovina (68), Republica Moldova (74) și Albania (76) sunt mai puțin fericite decât cele din România.

ADVERTISEMENT

În contrast, femeile din Rusia (locul 59), Tadjikistan (55), Uzbekistan (52), Arabia Saudită (44), Kazahstan (31), Mauritius (29), China (19) și Emiratele Arabe Unite (18) se bucură de un grad mai mare de satisfacție decât femeile din România.

Care sunt țările cu cele mai fericite femei

De partea cealaltă, cele mai fericite femei din lume sunt cele din Taiwan, Kuweit, Austria, Germania și Elveția, în timp ce cele mai puțin fericite trăiesc în Bahrain, Burkina Faso, Ucraina, Afganistan și Sierra Leone.

ADVERTISEMENT

În concluzie, doar 11% dintre femei au declarat că au fost supuse unui test pentru cancer în ultimele 12 luni, în timp ce nivelul de tristețe, furie și îngrijorare raportat este mult mai mare acum comparativ cu acum trei ani, la vârful pandemiei de COVID-19.

De asemenea, un număr mai mare de femei au indicat că suferă de dureri acum în comparație cu trei ani în urmă. Aproximativ 1 miliard de femei, adică aproximativ 1 din 3 la nivel global, au declarat că au experimentat dureri fizice semnificative în ziua anterioară efectuării sondajului.

Sondajul Hologic, realizat anual, furnizează cele mai cuprinzătoare date la nivel global cu privire la sănătatea și bunăstarea femeilor.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică...
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică în toată țara
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii