News

Fenomen alarmant în Japonia. Creștere record a numărului de sinucideri în rândul copiilor. “Pandemia a provocat schimbări uriaşe”

Sinuciderile în rândul școlilor japonezi au atins un nivel record în ultimul an școlar, potrivit unui raport al Ministerului Educației.
15.10.2021 | 15:10
Fenomen alarmant in Japonia Crestere record a numarului de sinucideri in randul copiilor Pandemia a provocat schimbari uriase
Fenomen alarmant în Japonia. Creștere record a numărului de sinucideri în rândul copiilor Foto: hepta, Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Japonia a înregistrat 415 sinucideri în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani în anul școlar 2020 – cel mai mare număr de când au început înregistrările în 1974.

Creștere record a numărului de sinucideri în rândul copiilor din Japonia

O serie de factori au stat la baza sinuciderilor, inclusiv probleme familiale, rezultate școlare proaste, relații cu alți copii și boli, a raportat radiodifuzorul public japonez NHK.

ADVERTISEMENT

Motivul din spatele a mai mult de jumătate din sinuciderile raportate anul școlar trecut a fost necunoscut.

Cifra a fost cu 31% mai mare decât în ​​anul școlar anterior, când au murit 317 de școlari.

“Creșterea sinuciderilor este extrem de alarmantă”, a declarat pentru NHK Eguchi Arichika, șeful diviziei pentru copii și afacerile studențești din Ministerul Educației din Japonia, citat de CNN.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației din Japonia efectuează un sondaj anual al școlilor de la toate nivelurile și compilează date despre sinucideri, agresiune și absență.

Raportul a constatat, de asemenea, că peste 190.000 de elevi de liceu și gimnaziu au lipsit de la ore timp de 30 de zile sau mai mult pe parcursul anului școlar trecut. Este un record, procentul fiind cu aproximativ 8% mai mare decât anul precedent

ADVERTISEMENT

„Rezultatele arată că pandemia a provocat schimbări mari în mediul școlar și familial și a avut un impact asupra comportamentului copiilor”, a spus Eguchi. „Vreau să promovez eforturile pentru a face mai ușoară împărtășirea modalităților în care oamenii pot găsi ajutor și să mă asigur că copiii care nu pot frecventa școala pot continua să învețe”.

Nu este clar cât de mult au contribuit la creșterea absențelor școlare restricțiile impuse de pandemie . Școlile primare și gimnaziale au fost închise în Japonia din martie până la sfârșitul lunii mai 2020.

ADVERTISEMENT

Anul școlar japonez începe în aprilie și se termină în luna martie a anului următor.

Sondajul a arătat că aproximativ 30.000 de studenți au stat departe de școală timp de 30 de zile sau mai mult din cauza îngrijorărilor cu privire la infecția cu coronavirus.

Numărul sinuciderilor în rândul japonezilor a crescut în 2020. Femeile cele mai afectate

Creșterea numărului de sinucideri în rândul japonezilor anul trecut a fost alimentată de mai multe angajate și studente care și-au luat viața în timpul pandemiei Covid, a raportat Kyodo News, citând o carte albă care va fi lansată de Ministerul nipon al Sănătății în noiembrie.

Modificările mediului de lucru din cauza pandemiei ar putea fi cel mai important factor care a contribuit la acest fenomen.

Un oficial al Ministerului Sănătății a declarat pentru Bloomberg că cartea albă a fost prezentată într-o ședință închisă de comitetul de asistență al Partidului Liberal Democrat Democrat din Japonia și că nu va putea fi lansată oficial decât în ​​noiembrie.

Numărul total de cazuri de sinucidere din Japonia a crescut cu 912 față de anul precedent la 21.081 de cazuri totale, în creștere pentru prima dată în 11 ani.

Cazurile care implică femei care muncesc au crescut cel mai mult, urmate de studente, în timp ce numărul sinuciderilor în rândul persoanelor de sex masculin a scăzut pentru al 11-lea an consecutiv.

Japonia este printre puținele mari economii ale lumii care publică date detaliate despre sinucideri, o problemă socială persistentă. Creșterea numărului de suiciduri ar putea fi un model care s-ar putea replica și în alte părți ale lumii, pe măsură ce țările se confruntă cu consecințele șomajului și izolării sociale provocate de pandemie.

În Japonia, Covid a afectat în mod disproporționat femeile, care sunt mai susceptibile să se confrunte cu angajările ocazionale în industria de retail sau servicii – și au reprezentat aproape 66% din pierderile de locuri de muncă din țară la începutul anului trecut.

Ultima dată când s-a înregistrat o creștere anuală a numărului sinuciderilor a fost în 2009, când economia a fost grav afectată de criza financiară globală, care a dus la un număr imens de falimente și reduceri de locuri de muncă.

În timp ce pandemia a avut efecte emoționale și psihologice, se crede că tendința de a-și lua viața a fost exacerbată de o serie de sinucideri ale celebrităților.

În luna octombrie în Japonia s-au înregistrat 2.199 sinucideri, cel mai mare număr din anul 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: