News

Fenomen extrem în Marea Neagră. O tornadă de proporții a fost filmată în Rusia. Video

09.07.2020 | 11:39
Fenomen extrem in Marea Neagra O tornada de proportii a fost filmata in Rusia Video
Fenomen extrem în Marea Neagră. O tornadă de proporții a fost filmată în Rusia. Sursa foto: kanald.ro
ADVERTISEMENT

Tornadele sunt specifice sudului și centrului Statelor Unite ale Americii, însă în ultimii ani au putut fi observate și în alte regiuni ale lumii. Așa s-a întâmplat recent când mai mulți turiști aflați în stațiunea Krasnador din Rusia au filmat o tornadă de proporții.

Coloana gigantică de apă din Marea Neagră a avut loc în apropiere de stațiunea turistică Sochi unde în trecut s-au mai petrecut astfel de fenomene extreme. Trombele marine impresionante au fost surprinse de câțiva turiști curajoși, în timp ce restul au fugit pentru a se adăposti.

ADVERTISEMENT

Tornada formată de curenții de aer din Marea Neagră a durat doar câteva minute, dar din păcate a venit la pachet cu ploi torențiale și inundații, mai multe zone fiind acoperite de ape.

Tornadă impresionantă într-o stațiune din Rusia

Momentan nu se știe dacă au fost persoane rănite, însă pagubele materiale sunt destul de ridicate având în vedere că au fost luate de sus șezlonguri și umbrele.

ADVERTISEMENT

Furtuna de proporții venită în timpul ploii torențiale a inundat mai multe străzi din Sochi unde oamenii au fost filmați fiind luați de ape.

Tornadade apă din Krasnador, oraș situat la Marea Neagră, nu este prima pe care turiștii au filmat-o în ultima perioadă. Oamenii spun că și în anii trecuți au putut fi observate aceste fenomene meteo în Sochi sau la Gelendzhik.

ADVERTISEMENT

Marea Neagră, Rusia-Krasnodar🌪️8 iulie 2020 || Lenta.Ru

Nai-post ni Jurnal de Vreme noong Miyerkules, Hulyo 8, 2020

Tornadă și pe teritoriul țării noastre. Unde a avut loc aceasta

În urmă cu numai două luni mai mulți cetățeni români au observat un fenomen similar și pe teritoriul țării noastre. Mai exact, o tornadă a fost surprinsă în județul Botoșani, zona aflându-se la vremea respectivă sub cod portocaliu de vreme severă.

„Zona de sud-est a României are cele mai multe raportări de tornade. E o zonă apropiată de mare și acolo apar frecvent condițiile meteorologice care favorizează tornadele.

ADVERTISEMENT

Ialomița, Călărași și Constanșa sunt județele cu cea mai mare fecvență a tornadelor”, a Bogdan Antonescu, expert fenomene meteo extreme.

 

ADVERTISEMENT