News

Fenomen inedit în China. Un nor imens de nisip a acoperit complet un oraș. Care este explicația

27.04.2021 | 17:12
Fenomen inedit in China Un nor imens de nisip a acoperit complet un oras Care este explicatia
ADVERTISEMENT

Fenomen inedit în China. Un nor imens de nisip a acoperit complet un oraș din nordul-vestul țării.

Furtuna de nisip a acoperit case, clădiri şi fabrici din provincia Gansu. Din păcate, fenomenul meteo a provocat mai multe accidente rutiere şi un nivel crescut de poluare, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Aceste furtuni de nisip sunt frecvente în partea de nord a ţării, în timpul primăverii. Duminică, într-un oraș din comitatul Linze, s-a putut observa un nor galben care a fost surprins în câteva fotografii spectaculoase.

Fenomen inedit în China. Care este explicația

Foto: Captura Digi24/Profimedia

Pe cât de spectaculos a fost fenomenul pentru pasionații de fotografie, pe atât de grav a fost pentru oameni. Au fost raportate mai multe accidente cauzate de vizibilitatea redusă, iar meteorologii le-au solicitat locuitorilor să rămână în case, cu ferestrele închise.

ADVERTISEMENT

Situația s-ar putea repeta astăzi, au transmis autoritățile. Explicația acestor fenemene meteo este una foarte simplă.

Furtunile de nisip care au loc în China provin adesea din deşertul Gobi, o zonă aridă imensă situată între China şi Mongolia.

ADVERTISEMENT

În martie, una dintre aceste furtuni de nisip a ajuns la Beijing. A fost cea mai puternică din ultimul deceniu care a lovit capitala. Cerul a devenit galben, nivelul de poluare a crescut, iar companiile aeriene au fost nevoite să anuleze sute de zboruri.

China vrea să construiască Marele Zid ”Verde” pentru a se proteja de furtunile de nisip

Pentru a opri aceste fenomene meteo care aduc poluare și alte probleme, autorităţile împăduresc de mai multe decenii zonele de la periferia deşerturilor.

ADVERTISEMENT

Se încearcă construirea unui “Mare Zid Verde” care ar avea menirea să blocheze nisipul sau măcar să încetinească daunele și să domolească efectele adverse provocate de aceste furtuni de nisip. Momentan încercările autorităților au fost în zadar, fenenomenele persistând și fiind tot mai dese primăvara.

ADVERTISEMENT
Tags: