ADVERTISEMENT
News

Fenomen meteo extrem în Suceava. Mașini aruncate în șanț de rafale de vânt de peste 100km/h

Autor: Cerasela Stafie | 15.02.2021 | 23:35
Fenomen meteo extrem în Suceava. Mașini aruncate în șanț de rafale de vânt de peste 100km/h
Fenomen meteo extrem în Suceava. Mașini aruncate în șanț de rafale de vânt de peste 100km/h Sursa foto: Antena 3

Un fenomen meteo extrem de rar a avut loc în Suceava. Mai multe mașini au fost aruncate în șanț de o rafală de vânt de peste 100km/oră.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, în jurul orei 17:00. Soferii de pe DN 17A au fost înspăimântați de intensitatea rafalelor de vânt.

Nu au fost raportate victime în urma straniului fenomen. Întâmplarea nu a fost înregistrată ca eveniment rutier.

ADVERTISEMENT

Fenomen meteo extrem în Suceava. Mașini aruncate în șanț de rafale de vânt de peste 100 km/h

Rafala de vânt, care se poate să fi depășit 100 km/h a spulberat mașinile de pe segmentul de drum unde s-a manifestat. Mașinile, indiferent de dimensiune au ajuns în șanț.

Mașini spulberate de vânt, aruncate în șanț
Mașini spulberate de vânt, aruncate în șanț
Sursa foto: Antena 3

Astfel, vântul a aruncat în afara drumului autoturisme și microbuze, dar și o dubă cu tot cu remorcă, cu un gabarit considerabil. Oamenii care se aflau la volanul acestora au declarat că nu au mai întâlnit așa ceva, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

Drumarii au reacționat cu promptitudine. Utilajele Districtelor de Drumuri Rădăuți și Suceava au reusit tractarea și repunerea pe carosabil a vehiculelor.

Nordul Moldovei a fost vizat de mai multe avertizări meterologice de vreme extremă. Pe parcusul acestui weekend, județele Botoșani, Suceava și Iași au fost vizate de un cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol și vizibilitate redusă.În cursul zilei de luni, Administrația Națională de Meteorologie a lansat o nouă avertizare, de data aceasta de cod galben și pentru toată suprafața Moldovei. Acesta a fost valabilă între orele 10:00 și 20:00.

ADVERTISEMENT

Totuși, viteza vântului era estimată între 50 – 60 km/h: „pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată”, anunță ANM.

Fenomenele au vizat și zonele montane, dar codul are un interval de valabilitate mai extins, până la ora 02:00 a dimineții de marți. „În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!