News

Fenomen meteo extrem, surprins în România! „WOW, Doamne ce tornadă!”. Video

12.07.2020 | 19:52
Fenomen meteo extrem surprins in Romania WOW Doamne ce tornada Video
ADVERTISEMENT

Fenomen extrem în România, în plină vară. O tornadă de nisip a fost filmată în Tulcea, spre uimirea tuturor.

Un fenomen meteorologic extrem de rar a fost surprins în România duminică, 12 iulie, în jurul amiezei.

ADVERTISEMENT

O tornadă de nisip a fost filmată de un cetățean, care a distribuit clipul pe rețelele de socializare, uimind pe toată lumea.

O tornadă de nisip a fost surprinsă în Tulcea

Videoclipul cu titlul „Tulcea, Greci, Dust Devil, Tornadă, vremea”, a fost postat pe pagina de Facebook Meteoplus și a strâns peste 1.800 de reacții și zeci de comentarii.

ADVERTISEMENT

Tulcea, Greci, Dust Devil, Tornadă, vremea

Județul Tulcea, Greci ?️ 12 iulie

Nai-post ni Meteoplus noong Linggo, Hulyo 12, 2020

„Chiar pare senin cerul”, s-a mirat un internaut de modul în care tornada s-a format, însă a primit o explicație logică a fenomenului: „Vârtejul de nisip nu se formează din nori. Acesta are o dimensiune de la mic la mare. Mișcarea verticală primară este în sus”.

Un alt cititor a confirmat teoria. „Un vârtej de nisip este un vârtej puternic, bine format și cu o durată relativ lungă; Acesta are o dimensiune de la mic la mare. Mișcarea verticală primară este în sus”, a scris bărbatul.

ADVERTISEMENT

Alții, pe lângă explicațiile științifice, au admirat frumusețea fenomenului meteorologic. „Wow ! Am crezut că este tornadă ! Mă miram că nu se tem cei din mașini . Interesant și la fix surprins ! Felicitări!”, „WOW doamne ce tornadă!”, „dust devil …..dar aproape de tornada”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Cu toate acestea, s-au găsit și internauți care au tras un semnal de alarmă când au urmărit clipul video: „Să vă obișnuiți. Vor fi și în Europa. Ghețarii cei mai importanți se topesc. Noi continuăm cu defrișările care combat poluarea. Va fi și la noi”.

ADVERTISEMENT

Tornadele sunt un fenomen meteo tot mai des întâlnit în România, cu toate că nu se produc la intensitatea din SUA și nu produc, momentan, pagube.

ADVERTISEMENT