News
notix pixel id

Fenomen meteo neobişnuit, surprins in apropierea Bucureştiului. Imaginile au devenit virale

Locuitorii zonelor din apropierea Capitalei au surprins un fenoment meteo neobișnuit. Imaginile au devenit virale cu rapiditate.
21.06.2021 | 19:38
Fenomen meteo neobişnuit, surprins in apropierea Bucureştiului. Imaginile au devenit virale
Fenomen meteo neobişnuit, surprins in apropierea Bucureştiului. Imaginile au devenit viraleSursa foto: Captură video
ADVERTISEMENT

Este vorba de un nor pâlnie, asemănător unei tornade. Acesta a fost vizibil din zonele periferice ale Bucureștiului, din Otopeni, Balotești și Buftea.

Fenomenul mai puțin obișnuit a fost filmat de oamenii și distribuit masiv pe rețelele de socializare. În momentul în care atinge pământul, un astfel de nor pâlnie se transformă într-o tornadă.

Fenomen meteo neobişnuit, surprins in apropierea Bucureştiului. Imaginile au devenit virale

Norul a putut fi observat în jurul orei 17:30, cu puțin timp înainte de intrarea în vigoare a unei atenționări de vreme extrem de rea. Acest tip de nori se formează când o masă masivă de aer cald urcă, în timp ce aerul rece coboară. Prin deplasarea acestora se formează o pâlnie.

ADVERTISEMENT

Mai multe lcalități din județul Ilfov, Periș, Balotești, Snagov, Ciolpani, Tunari și Corbeanca au fost vizate de fenomene meteo exteme până luni la ora 18:30, fiind emise avertizări nowcastig de cod roșu.

Mai mult, peste jumătate din România se află sub avertizare de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben și unul portocaliu de vreme rea.

ADVERTISEMENT

Mai bine de jumătate din țară sub avertizare de vreme rea

Avertizările emise de ANM sunt valabile până luni, la ora 22:00. Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este în vigoare în Muntenia, Dobrogea și Moldova, local, în Craiova, dar și în zonele montane.

Potrivit meteorologilor, în intervalul  21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină.

ADVERTISEMENT

În plus, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20 sau 30 l/mp și, izolat, 40 și 50 l/mp.

Codul portocaliu este valabil pentru aceeași perioadă de timp. Atenționarea vizează județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea.

ADVERTISEMENT

În aceste zone, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă pot depăși 40 – 60 l/mp.

Nici în perioada urmăroare nu scăpăm de ploi. Meterorologii au anunțat că acestea vor apărea până la sfârșitul acestei luni, în special după-amiaza. Majoritatea zonelor din țară sunt vizate de astfel de fenomene, iar canicula își va face și ea prezența.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri