Life

Fenomen meteo rar. Ce a apărut pe cerul României. Nu puțini au fost cei care s-au speriat

Fenomenul rar de pe cerul României, surprins în câteva imagini. Cum explică specialiștii peisajul apocaliptic de ieri seară.
13.06.2024 | 09:23
Fenomen meteo rar Ce a aparut pe cerul Romaniei Nu putini au fost cei care sau speriat
Fenomenul rar de pe cerul României, surprins în câteva imagini. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care au ridicat privirea spre cer seara trecută au avut parte de un adevărat spectacol. Norii au conturat un peisaj unic pe care multe persoane l-au surprins în diverse imagini.

Spectacol impresionat pe cerul României, observat în Deva

În Deva, seara trecută, natura a creat cel mai frumos spectacol de culoare pe cer. Norii s-au așezat pe un fundal galben desprins parcă din cele mai frumoase tablouri, ceea ce i-a lăsat pe mai mulți fără cuvinte.

ADVERTISEMENT

Norii mammatus au umplut cerul colorat, deja, în nuanțe de galben. Fenomenul a fost cel mai vizibil în Deva, acolo unde totul părea desprins dintr-un scenariu apocaliptic.

Un astfel de fenomen are loc foarte rar, tocmai de aceea, locuitorii din Deva se pot considera cu adevărat norocoși. Spectacolul oferit de norii mammatus a avut loc între două furtuni.

ADVERTISEMENT

Cei care au văzut minunea de pe cer nu și-au putut explica, în primă instanță, despre ce este vorba. Mai apoi, cu toții au ales să se bucure de frumusețea acelui fenomen și să îl surprindă în câteva cadre de poveste.

Imaginile cu norii mammatus pe fundal galben au ajuns virale

Așa cum era de așteptat, oamenii nu au păstrat imaginile doar pentru ei. Mai multe poze au fost urcate pe rețelele sociale și au fost împărtășite cu cei care nu au avut ocazia să asiste la un astfel de spectacol.

ADVERTISEMENT
nori mammatus pe cerul româniei
Internauții au surprins câteva cadre spectaculoase cu norii mammatus pe cerul României. Sursa foto: România TV

Imaginile au adunat o mulțime de aprecieri din partea internauților. Mulți au recunoscut că nu au văzut așa ceva în viața lor și că totul pare desprins dintr-un peisaj apocaliptic.

La scurt timp după apariția norilor mammatus pe cer, specialiștii au venit și cu explicația din spatele fenomenului. Potrivit acestora, cerul a căpătat nuanța galbenă datorită filtrării luminii solare prin nori. De obicei, un astfel de fenomen apare doar în urma furtunilor.

ADVERTISEMENT

Norii mammatus se confundă, de multe ori, cu norii cumulonimbus care sunt responsabili de furtuni puternice. Însă, norii mammatus au un aspect aparte, caracterizat de diverse proeminențe care parcă atârnă de norii principali.

Meteorologii asociază prezența lor pe cer cu semne de vreme severă, caracterizată de furtuni puternice. Potrivit specialiștilor, acești nori indică faptul că atmosfera este instabilă și că urmează să se producă anumite fenomene meteo extreme.

ADVERTISEMENT