News
notix pixel id

Fenomen meteo uimitor pe o insulă din Filipine! Localnicii au rămas fără cuvinte

01.06.2020 | 22:34
Fenomen meteo uimitor pe o insulă din Filipine! Localnicii au rămas fără cuvinte
Un fenomen meteo extrem de rar s-a produs recent pe o insulă din Filipine. Sursa foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Trei tornade de apă s-au format pe insula Talim din provincia filipineză Rizal, lăsându-i muți de uimire pe toți locuitorii care au asistat la acest fenomen meteo incredibil.

Cei mai norocoși dintre ei au reușit chiar să imortalizeze momentul și au publicat apoi imaginile pe rețelele de socializare, pentru a-l putea împărtăși utilizatorilor din întreaga lume.

Fenomen incredibil în Filipine. Imaginile au devenit virale

În imagini pot fi observate atât cele trei tornade, cât și un nor cenușiu care acoperea peisajul apusului de soare. Martorii susțin că straniul fenomen produs de curând pe superba insuliță din statul asiatic a dispărut câteva minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Erau trei tornade de apă. A fost cel mai uimitor lucru pe care l-am văzut vreodată în mare. Apusul de soare a fost minunat și cu tornadele, chiar a fost magic, a povestit un localnic, vizibil impresionat de fenomenul la care tocmai asistase.

În scurt timp, fotografiile publicate în mediul online au devenit virale, având parte de mii de distribuiri din partea utilizatorilor din toate colțurile lumii. Chiar și specialiștii au declarat că în astfel de momente natura reușește să îi lase muți de uimire.

ADVERTISEMENT

Cum explică oamenii de știință acest fenomen bizar

Potrivit meteorologilor, tornada este o coloană circulară de aer care se rotește violent plecând dintr-un nor gros, de obicei de tip cumulonimbus și atinge pământul. Trebuie precizat că ea se produce oricum și oriunde, ci este nevoie de un cumul de factori.

În primul rând, trebuie să existe o masă de aer cald și multă umezeală la sol, precum și o masă de aer uscat și rece la altitudine.

ADVERTISEMENT

Intrate în contact, cele două se pun în mișcare și stârnesc o furtună însoțită de vânt puternic. Se formează astfel vortexurile, acele vârtejuri orizontale pe care le cunoaștem cu toții.

Masa de aer de la nivelul solului, însă, va începe apoi să se ridice la suprafață, întocmai ca un balon cu aer cald. Având în vedere toate aceste condiții, este dificil de explicat motivul pentru care filipinezii au asistat la un astfel de fenomen bizar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri