News

Fenomen misterios! Sute de mii de păsări mor subit în Mexic și nimeni nu știe de ce

16.09.2020 | 14:12
Fenomen misterios Sute de mii de pasari mor subit in Mexic si nimeni nu stie de ce
ADVERTISEMENT

Numărul păsărilor care mor subit în Mexic crește alarmant pe zi ce trece, iar oamenii de știință nu reușesc să găsească explicații pentru acest fenomen straniu. Potrivit NBC, sute de mii de trupuri au fost descoperite recent în diferite regiuni ale țării de locuitori care le-au fotografiat și publicat apoi pe rețelele de socializare.

Una dintre imagini a fost realizată pe 13 septembrie și surprinde zeci de păsări migratoare care zac fără suflare în districtul Rio Arriba din nordul statului. „Pot spune că ar putea fi cu uşurinţă sute de mii de păsări”, afirmă jurnalistul Austin Fisher.

ADVERTISEMENT

Cazul a intrat în atenția Bureau of Land Management şi White Sands Missile Range, unitate militară din zonă. De asemenea, agenți din toate colțurile lumii încearcă la rândul lor să dezlege acest mister.

Sute de păsări mor subit în Mexic, iar oamenii de știință nu au nicio explicație

Pare să fie fără precedent şi un număr foarte mare”, a declarat Martha Desmond, profesor la New Mexico State University, vizibil îngrijorată de amploarea fenomenului.

ADVERTISEMENT

Pe raza de tragere a rachetelor putea găsi într-o săptămână mai puţin de jumătate de duzină de păsări.În ultima săptămână am avut câteva sute, aşa că asta chiar ne-a atras atenţia”, a spus și Trish Butler, biolog al poligonului.

Au fost forțate să migreze prea devreme?

Chiar dacă nimeni nu reușește să identifice cauzele exacte care provoacă moartea unui număr atât de păsările, au fost avansate în ultimele zile câteva teorii care ne-ar putea aduce cu un pas mai aproape de adevăr.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, Desmond susține că totul pleacă de la un front de aer rece care a lovit New Mexico săptămâna trecută sau de la seceta din ultima vreme. Nu este exclus, însă, nici ca incendiile din Vest să fi dus la atâtea decese.

Este posibil ca plămânii păsărilor să fie afectaţi. Este posibil să le fi forţat să migreze mai devreme”, explică omul de știință.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta îndeamnă populația să raporteze într-o bază de date dacă observă păsări moarte şi să le ducă spre a fi studiate.

ADVERTISEMENT