News

Fenomen neobișnuit în California. Ce s-a întâmplat cu apa mării după perioada de izolare: ”Nu am mai văzut niciodată așa ceva”

06.05.2020 | 14:59
Fenomen neobisnuit in California Ce sa intamplat cu apa marii dupa perioada de izolare Nu am mai vazut niciodata asa ceva
ADVERTISEMENT

Un fenomen neobișnuit s-a petrecut în aceste zile pe plajele din California, acolo unde apa mării a căpătat niște nuanțe cu adevărat fascinante, care au atras atenția vizitatorilor, reveniți aici după o mai lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei.

Fenomen neobișnuit în California. Ce s-a întâmplat cu apa mării după perioada de izolare

Natura a oferit imagini cu adevărat spectaculoase în aceste zile pe plajele din California. Așa numitele valurile bioluminescente, niște valuri care par a fi aduse la viață de o lumină albastră strălucitoare, au apărut din în sudul Californiei.

ADVERTISEMENT

Acestea atrag numeroși oameni pe măsură ce plajele se redeschid după aproximativ o lună de când accesul a fost interzis ca decizie de prevenire a răspândirii Covid-19.

Fenomenul natural deosebit a fost semnalat pe rețelele de socializare şi pe diverse platforme, acolo unde au fost urcate imagini deosebite.

ADVERTISEMENT

Localnicii din California spun că fenomenul este special, și se datorează ploilor care au căzut în regiune recent şi au generat înmulțirea algelor.

Pentru aceste imagini unice, mulţi turiști ajung pe plaje noaptea pentru a vedea spectacolul de lumini, scrie The Guardian. ”

ADVERTISEMENT

”Fac surf de 20 de ani şi nu am văzut vreodată ceva asemănător”, a spus Dale Huntington, pastorul unei biserici din sud-estul San Diego.

Recent, un turist împătimit a înregistrat în largul coastei Newport Beach, delfinii care treceau prin această apă. Videoclipul lui a devenit viral, astfel că numeroşi oameni au ajuns pe plajă în ultimele zile pentru a se bucura de peisajul nocturn.

ADVERTISEMENT

Ce sunt aceste valuri bioluminescente

Aceste valurile albastre emit o lumină care pare electrică dând impresia unui film SF. Specialiștii spun că în realitate este vorba de reacția chimică numită bioluminiscență, atunci când diferite forme de viaţă sunt în stare de această performanţă: să producă lumină.

Mecanismul este dezvoltat de microorganisme precum bacteriile şi dinoflagelatele. Lumina lor se creează atunci când o substanţă numită luciferină se combină cu oxigenul, reacţia fiind catalizată de o enzimă denumită luciferază, iar prin această întâlnire chimică se formează oxiluciferina, astfel este degajată energie sub formă de lumină, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: