Life

Fenomen rar în Suedia. Localnicii s-au confruntat cu zăpadă, tunete și fulgere

Fenomen unic în Suedia. Oamenii au avut parte de zăpadă, asociată cu tunete și fulgere ca-n toiul verii. Ce anunță meteorologii.
23.11.2022 | 23:05
Fenomen rar in Suedia Localnicii sau confruntat cu zapada tunete si fulgere
Fenomen unic în Suedia. Oamenii au avut parte de zăpadă, asociată cu fulgere ca vara. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fenomen rar în una dintre cele mai mari țări scandinave. Localnicii s-au confruntat cu zăpadă, tunete și fulgere încă de la începutul săptămânii, când s-au trezit cu drumuri închise și întârzieri în rândul mijloacelor de transport în comun.

Fenomen unic în Suedia. Oamenii au avut parte de zăpadă, asociată cu fulgere ca vara

Stockholm, capitala Suediei, a avut parte de zăpadă, tunete și fulgere în același timp. Fenomenul unic s-a manifestat pentru prima oară în cursul dimineții de luni, 21 noiembrie 2022, în mai multe zone. Partea cea mai afectată din țară a fost cea de sud.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației The Local, foarte mulți localnici s-au speriat și au declarat că au asociat tunetele cu o lovitură puternică care se aude în timpul războaielor. În plus, foarte multe persoane din Södertälje au sunat la poliție pentru a raporta focuri de armă.

 „Am crezut că vine Rusia!”, a declarat un jurnalist suedez despre zăpada și furtuna care a lovit țara în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Advertismentul de cod portocaliu fusese emis încă de duminică, 20 noiembrie. Din păcate, avertizarea meteo continuă. Meteorologii susțin că omătul, tunetele și fulgerele vor cădea peste mari părți ale Suediei, în special în partea de sud a țării.

Suedia, lovită de tunete la final de toamnă

Suedia a fost lovită de tunete la final de toamnă, acest fenomen fiind asociat de obicei cu serile umede de vară. Meteorologul Alexandra Ohlsson, de la Institutul Meteorologic și Hidrologic din Suedia (SMHI), a explicat că pot apărea inclusiv iarna.

ADVERTISEMENT

Acest fenomen rar apare adesea în regiunile de coastă din sudul țării, acolo unde aerul rece se deplasează peste apa care este încă caldă la această vreme.

„În Stockholm, tunetele au început imediat după miezul nopții, continuând până în jurul orei 1 dimineața, dar în cursul dimineții au fost câteva reprize de tunete în părți din Götaland și Svealand, cu una și în Gävleborg.

ADVERTISEMENT

Când vine deasupra uscatului, se poate acumula suficientă statică în aer încât să avem parte de descărcări electrice”, a spus meteorologul.

ADVERTISEMENT