ADVERTISEMENT
News

Fenomen straniu în India. Peste 60 de oameni au murit. S-a întâmplat în timpul unei furtuni musonice

Peste 60 de oameni au murit în India, în timpul unei furtuni musonice.
Autor: Andreea Marin | 12.07.2021 | 16:25
Fenomen straniu în India. Peste 60 de oameni au murit. S-a întâmplat în timpul unei furtuni musonice
Peste 60 de oameni au murit loviți de fulger, în India. Sursa foto: Pixabay

Zeci de oameni și-au pierdut viața în India, în timpul unei furtuni musonice care a lovit țara cu nenumărate fulgere și fenomene meteo extreme, conform anunțului oficial făcut de autorități.

ADVERTISEMENT

Peste 60 de oameni au murit loviți de fulger, în India

Sunt cel puțin 69 de oameni care au fost loviți de fulger și au murit, dintre care cele mai multe sunt din nordul Indiei, din statele Uttar Pradesh și Rajasthan.

Este vorba despre 42 de oameni care și-au pierdut viața în prima dintre aceste localități, iar alți 20 au murit în cel de-al doilea stat.

ADVERTISEMENT

Informațiile oficiale mai arată și că 11 dintre aceste persoane încercau să facă selfiuri, moment în care și-au pierdut viața, din cauza condițiilor meteo extreme.

„Oamenii se aflau duminică în turn îşi făceau selfie-uri fără să le pese de vremea nefavorabile. Peste 20 de persoane rănite au fost spitalizate”, a fost anunțul a fost făcut de ofițerul Vishnu Khatri.

ADVERTISEMENT

Au murit în timp ce încercau să facă selfiuri

Persoanele respective au fost lovite de fulger, în ploaie, în timp ce făceau poze într-un turn de veghe, mai exact la Fortul Amer din Jaipur, capitala Rajasthan.

În acel moment, în turnul respectiv se aflau 30 de persoane. Mai multe fulgere au lovit clădirea, iar unii dintre cei care se aflau acolo chiar au sărit din turn pentru a salva viața.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru 11 dintre ei a fost prea târziu. De asemenea, au fost alte 20 de persoane rănite în urma acestui incident.

În timpul furtunilor musonice din India au murit șapte copii

Autoritățile au mai anunțat că au mai fost alte nouă persoane lovite de fulger în Madhya Pradesh, din centrul ţării, și șapte dintre acestea erau copii.

ADVERTISEMENT

Doi bărbați se adăposteau sub un copac în momentul furtunii, iar ei au fost loviți de fulger și au murit pe loc. Tragedia a avut loc în orașul Firozabad, transmite BBC.

Premierul din India, Narendra Modi, a transmis condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în urma acestor furtuni musonice și a anunțat că rudele vor primi despăgubiri, la fel fiind cazul și în celor care au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Cei care și-au pierdut viața au fost în mare parte femei și copii, iar cel mai mare număr de morți a fost înregistrat în orașul Allahabad.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!