News

Fenomene meteo extreme în Grecia. Atenționarea MAE pentru românii care pleacă în concediu

Meteorologii din Grecia au emis o avertizare de fenomene meteo extreme, care se vor înregistra până la data de 10 iulie, în special în regiunile din centrul şi nordul Greciei.
09.07.2022 | 21:45
Fenomene meteo extreme in Grecia Atentionarea MAE pentru romanii care pleaca in concediu
Avertizarea meteorologică este valabilă până pe 10 iulie Foto: InTime News/G. Moisiadis via Deutsche Welle
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit cetățenilor români care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă numerele de telefon la care pot solicita asistență consulară.

Fenomene meteo extreme în Grecia

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie din Republica Elenă, fenomenele meteorologice intense (precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4 – 6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade şi cele din nordul Mării Egee.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În același sens, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Cea mai mare parte dintre turiștii din Thassos sunt români

Thassos “se îneacă” în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor, potrivit președintelui Uniunii Hotelerilor din insulă, Paris Paraschoudis, citat de publicația Thess Economy.

ADVERTISEMENT

Procentul de ocupare pentru luna iulie este de 90% și se semnalează un număr mare de vizitatori prin Airbnb și alte platforme online de închiriere imobiliară.

”Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”, scriu grecii.

ADVERTISEMENT