News

Fenomene meteo extreme în Italia: furtuni, grindină și o tornadă s-au abătut asupra mai multor zone. Video

Italia este lovită în aceste zile de fenomene meteo extreme. Furtuni, grindină și o tornadă s-au abătut asupra mai multor zone din țară.
13.07.2021 | 19:43
Fenomene meteo extreme in Italia furtuni grindina si o tornada sau abatut asupra mai multor zone Video
Fenomene meteo extreme în Italia: furtuni, grindină și o tornadă s-au abătut asupra mai multor zone. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nordul Italiei este afectat în aceste zile de o serie de fenomene meteo extreme, specifice sezonului cald în care ne aflăm.

Căderile masive de grindină au afectat mai multe zone. Mai multe străzi au fost acoperite de cantitățile impresionante de gheață.

ADVERTISEMENT

Italia, lovită de fenomene meteo extreme: furtuni, grindină și o tornadă s-au abătut asupra mai multor zone

Un ciclon de origine africană, care vine din Franța, afectează sever în aceste zile mai multe zone din Italia. Vortexul va zăbovi peste ”cizmă” cel puțin o săptămână, potrivit site-ului Italy24News.

Încă de la începutul zilei de marți, furtuni puternice au afectat nord-vestul țării, în special Piemontul și Val d’Aosta. Vremea rea ​​se va extinde și în restul zonelor din nord și, de asemenea, în Toscana, Umbria și până la în apropierea regiunii Marche.

ADVERTISEMENT

Deja, în multe regiuni, alături de furtunile puternice s-au consemnat și cădere de grindină, pe alocuri de dimensiuni foarte mari.

S-au raportat și rafale puternice de vânt și chiar o tornadă. Meteorologii anunță că aerul care alimentează noul front atmosferic va provoca scăderea temperaturilor, care vor fi mai mici cu 10 grade decât valorile din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Cele mai intense fenomene s-au raportat marți lângă Piemont și în Lombardia. În provincia Trento, acumulările totale de apă au ajuns la valori de 50-60 de litri pe metru pătrat, adică valori care de regulă se semnalează într-o lună.

Un locuitor din Vicenza a postat pe Facebook o filmare cu o posibilă tornadă care a afectat zona. Furtuni violente, cu rafale puternice de vânt au mai fost consemnate în zonele Forli și Emilia.

ADVERTISEMENT


În următoarele ore, furtunile puternice din Varese și Milano, se mută în vestul Emiliei și în provinciile estice lombarde, Piacenza, Lodi, Crema și în partea superioară a Bergamasco.

Vremea severă și furtunile violente se îndreaptă către centrul și sudul Italiei

Specialiștii anunță că, în zilele următoare, centrul depresiunii se va deplasa încet spre centru și apoi în weekend va ajunge și în sud. Atmosfera va deveni, treptat, tot mai instabilă nu numai în nord, ci și în centru-sud, cu noi valuri de furtuni, uneori foarte puternice.

Ciclonul ar putea provoca furtuni puternice cu inundații devastatoare. În următoarele zile, temperaturile din majoritatea regiunilor vor scădea sub media perioadei.

ADVERTISEMENT
Tags: