News

Fenomenele meteo extreme lovesc Europa în această săptămână. Caniculă și furtuni violente

Fenomenele meteo extreme specifice sezonului cald - caniculă și furtuni violente - lovesc statele din Europa și în această săptămână.
25.06.2024 | 00:23
Fenomenele meteo extreme lovesc Europa in aceasta saptamana Canicula si furtuni violente
Europa, lovită în continuare de fenomene meteo extreme: caniculă și furtuni violente prognozate în această săptămână. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai mare parte din Europa se va confrunta și în această săptămână cu caniculă și furtuni violente. Aceste fenomene meteo severe s-au intensificat în ultimele zile și au acoperit zone tot mai extinse.

Europa, lovită în continuare de fenomene meteo extreme: caniculă și furtuni violente prognozate în această săptămână

La fel ca România, și celelalte state din Europa se confruntă cu fenomene meteo severe. Dacă în unele zone vremea călduroasă face ravagii, lăsând în urmă chiar și victime omenești, în altele se înregistrează furtuni violente.

ADVERTISEMENT

În prezent, mai multe părți ale continentului, inclusiv Grecia, Italia, Insulele Canare, Spania, Turcia și Cipru se confruntă cu o vreme neobișnuit de caldă și valuri de căldură cu temperaturi care depășesc 40 de grade.

Luni, alertele de căldură de nivelul 3, cel mai înalt nivel, au fost emise pentru orașele italiene Roma, Perugia și Palermo. În Grecia, autoritățile au avertizat locuitorii și turiștii să se pregătească pentru condiții meteorologice extreme, cu temperaturi care se estimează că vor atinge niveluri record.

ADVERTISEMENT

Valul de căldură va lovi și alte state din Europa. În Marea Britanie, Germania și Franța maximele vor trece de 30 de grade în zilele viitoare, notează cei de la Swiss Info.

Specialiștii spun că vremea călduroasă poate fi mortală. Cercetările au arătat că 61.000 de oameni au murit din cauza valului de căldură record din Europa în 2023.

ADVERTISEMENT

Din păcate, veștile pentru viitor nu sunt deloc liniștitoare pentru europeni. Efectele schimbărilor climatice vor face ca valurile de căldură să devină mai dese și mai intense.

William Spencer, specialist pentru climă la Crucea Roșie Britanică, spune că: ”Valurile de căldură devin din ce în ce mai frecvente și se agravează din cauza schimbărilor climatice. Din păcate, am văzut deja cazuri în acest an cu impactul tragic pe care temperaturile ridicate îl pot avea asupra vieții umane”.

ADVERTISEMENT

Furtuni violente în Italia și Elveția

În alte țări din Europa, furtunile au făcut ravagii. În Milano, vijeliile au provocat pagube uriașe, iar în apropierea orașelor Brescia şi Vicenza, ploile torenţiale au provocat alunecări de teren.

Situația este gravă și în Elveția. Țara din centrul Europei rămâne în alertă după ce ploile abundente au provocat inundații masive în ultimele zile. O alunecare de teren a îngropat la propriu o parte a unui sat din sud-estul țării.

În România, prognoza pe termen mediu venită de la ANM anunță, de asemenea, fenomene extreme. Dacă în sud canicula va persista, în jumătate de nord se vor înregistra noi manifestări violente: furtuni, vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”