News

Fenomenul bullying în școlile românești. Elev bătut la Suceava, în aplauzele colegilor

05.04.2019 | 17:50
Fenomenul bullying in scolile romanesti Elev batut la Suceava in aplauzele colegilor

Deși a fost interzis prin lege, așa-numitul fenomen „bullying” continuă să-și facă simțită prezența în școlile din România. Cel mai recent caz de acest gen s-a petrecut într-o unitate de învățământ din Suceava, unde un elev a fost bătut fără milă de un coleg al său.

Un elev a fost bătut chiar în clasă, spre amuzamentul celorlalți colegi

Se întâmpla într-o școală generală din satul Argel, comuna Moldovița, Suceava. Scenele ce par desprinse  din filmele de acțiune au fost filmate de un elev, în aplauzele celorlalți colegi, care urmăreau amuzați întreaga întâmplare. Vezi VIDEO cu bătaia AICI!

În videoclipul respectiv se poate observa cum un elev de clasa a VII-a se ia la ceartă cu un alt coleg și, la scurt se repede asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii și picioarele. Căzut la pământ, băiatul încasează  lovitură după lovitură, sub privirile celorlalți colegi de clasă, care nu doar că nu intervin, dar savurează din plin momentul, susținând conflictul cu aplauze, sau chiar filmând scenele.

Bullying-ul a fost interzis prin lege
Bullying-ul a fost interzis prin lege

Imaginile au ajuns publice. Părinții nu știu de cele întâmplate

Imaginile surprinse de cel care a filmat scenele revoltătoare nu par să treacă neobservate, deși elevii au încercat să le ascundă, distribuind clipul video doar între ei, în cercuri restrânse. Părinții elevilor implicați în acest scandal susțin că nu știau despre cele implicate.

În ceea ce privește conducerea unității de învățământ în cauză, aceasta a anunțat deja că va fi demarată o anchetă, pentru a stabili cauzele exacte care au dus la declanșarea conflictului. Acest caz face parte dintr-o serie lungă de incidente petrecute în școlile patriei. Din păcate, bătăile dintre elevi sunt din ce în ce mai frecvente, motiv pentru care autoritățile au hotărât să interzică prin lege acest enoment, cunoscut sub numele de „bullying”. Iată însă că și această măsură s-a dovedit insuficientă pentru a stopa pe deplin conflictele violente dintre elevi.