Sport

Fenomenul Emma Răducanu nu are limite! Noua campioană de la US Open, comparată cu o echipă din Premier League

Britanicii se întrec în laude la adresa Emmei Răducanu. Victoria de la US Open, comparată cu performanța istorică a unei echipe din Premier League.
12.09.2021 | 12:42
Fenomenul Emma Raducanu nu are limite Noua campioana de la US Open comparata cu o echipa din Premier League
ADVERTISEMENT

Victoria categorică obținută de Emma Răducanu în finala turneului de la Flushing Meadows le-a reamintit britanicilor de o altă performanță istorică, însă nu din lumea tenisului. Pe rețelele de socializare, aceștia au comparat-o, imediat după meci, cu Leicester City, echipă care în 2016 cucerea titlul în Premier League și făcea ca imposibilul să devină posibil.

După un parcurs la care până mai ieri nici nu îndrăznea să viseze, tânăra sportivă de origine română acumulează 2.571 de puncte WTA și devine cea de-a 23-a jucătoare a lumii. Mai exact, la cei 18 ani ai săi, aceasta reușește să depășească în clasament jucătoare precum Serena Williams, Madison Keys, Victoria Azarenka sau Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, comparată cu fosta campioană a Angliei, Leicester City

Pentru mine, Emma Raducanu este noul Leicester City”, a scris un internaut, dând naștere – intenționat sau nu – unui val de reacții pe această temă. În timp ce unii fani ai fostei campioanei îi dau dreptate, alții rămân la părerea că performanța echipei de suflet nu poate fi egalată.

Un lucru e cert, însă: victoria obținută în ultimul act al competiției, scor 6-4, 6-3, în fața canadiencei Leylah Fernandez (19 ani, locul 73 WTA)  face ca Emma Răducanu să intre în istorie drept prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam – de la Virginia Wade la Wimbledon 1977 – și cea mai tânără câștigătoare a unui astfel de turneu, record care până acum îi aparținea rusoaicei Maria Sharapova.

ADVERTISEMENT

„Tata e greu de mulțumit, dar azi am reușit”

Cea mai mare victorie este faptul că am reușit să nu mă gândesc la nimic altceva în afară de planul de joc și de cum să-l execut. Nu m-am gândit la nimic din afara terenului.

M-am concentrat doar la asta. Asta e cel mai important lucru și asta m-a ajutat să câștig. Nu m-am gândit la cum se va schimba viața mea.

ADVERTISEMENT

După meci am avut aceeași rutină. Încă nu mi-am verificat telefonul, nu știu ce se întâmplă. Nu mă gândesc la momentul în care o să mă duc acasă, nu știu când mă duc acasă.

Nu știu ce voi face mâine. Acum încerc să mă bucur de moment. Trebuie să te deconectezi de la planuri, de la program”, și-a început noua campioană de la US Open discursul în cadrul conferinței de presă ce a avut loc imediat după finală, vorbind apoi despre familie și reacția superbă a tatălui său, de naționalitate română.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu părinții mei, dar nu prea vorbim așa mult de tenis. Ei voiau să știe cum mă simt acum. Aș fi vrut să fie aici, să ne bucurăm împreună.

Dar s-au uitat de acasă și sunt foarte mândri. Tata mi-a zis ”Ești mai bună decât a crezut tatăl tău”. El e greu de mulțumit, dar azi am reușit s-o fac”, a conchis Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT