News

Fenomenul îngrijorător care va afecta România în weekend. Ce anunță meteorologii

04.02.2021 | 15:18
Fenomenul ingrijorator care va afecta Romania in weekend Ce anunta meteorologii
ADVERTISEMENT

După valul de temperaturi extrem de ridicate, un fenomen îngrijorător va afecta România în weekend, anunță specialiștii din domeniul meteorologiei. 

În următoarele zile, un val masiv de praf saharian va ajunge în țara noastră. Acesta va persista atât la finalul săptămânii în curs cât și la începutul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT

Fenomenul se va dezvoltat odată cu pătrunderea masei de aer cald din sudul continentului, una care va aduce în țara noastră temperaturi anormale pentru perioada din calendar în care ne aflăm.

Un fenomen îngrijorător va afecta România: val de praf saharian peste țara noastră

Potrivit specialiștilor din domeniul meteorologic, un val de praf saharian va ajunge în România, în acest weekend dar şi la începutul săptămânii viitoare, odată cu pătrunderea masei de aer cald din sudul continentului.

ADVERTISEMENT

Acesta transport al maselor de praf saharian va afecta nu doar țara noastră, ci și țările din vestul, sudul, centrul şi estul Europei.

Fenomenul ar putea avea și depuneri pe suprafețele joase. Specialiștii spun că, dacă va ploua, este posibil ca particulele de praf să se depună la sol.

ADVERTISEMENT

”În sezonul de primăvară, când şi vântul este mai intens, astfel de fenomene sunt normale. Aceste particule pot crea un disconfort atât la nivelul solului, prin depunerea sa pe diferite obiecte, cât şi la înălțimi, în transportul aerian”, a spus Oscar Stanciu, redactor meteo, potrivit ObsevatorNews.

România, lovită și în trecut de praful saharian

Trebuie menționat faptul că nu este pentru prima oară când România se confruntă cu un asemenea fenomen. Și în aprilie 2019, dar și în 2018, tot în aprilie, oamenii şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui.

ADVERTISEMENT

Medicii ne recomandă ca în timpul acestui fenomen neplăcut să evităm să ieşim din casă şi să nu deschidem ferestrele. Mai ales cei cu afecţiuni respiratorii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că praful le agravează suferinţa.

De regulă, aceste depuneri de praf din România vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua. Din primele informații, nu se anunță zile cu multe ploi în țară în viitorul apropiat, astfel că am putea scăpa de aceste depuneri.

Probleme ar putea apărea săptămâna viitoare, atunci când, îndeosebi în zone sudice, se anunță ploi moderate cantitativ.

ADVERTISEMENT
Tags: