News

VIDEO. Ronaldo a ajuns la 41 de ani: “L-am luat sub aripa mea”

Ronaldo Luis Nazario de Lima împlineşte 41 de ani pe 22 septembrie, cu toate că marele fotbalist brazilian s-a născut pe 18 septembrie. Părinţii fostului internaţional au întârziat cu patru...
22.09.2017 | 10:25
VIDEO Ronaldo a ajuns la 41 de ani Lam luat sub aripa mea
ADVERTISEMENT

Ronaldo Luis Nazario de Lima împlineşte 41 de ani pe 22 septembrie, cu toate că marele fotbalist brazilian s-a născut pe 18 septembrie. Părinţii fostului internaţional au întârziat cu patru zile înregistrarea actului de naştere. Cel poreclit “Fenomenul” este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului.

CV-ul său este unul impresionant, Ronaldo a jucat de-a lungul carierei, printre altele, la FC Barcelona, Real Madrid, Inter sau AC Milan, la fiecare dintre aceste cluburi reuşind să-şi pună amprenta la fiecare club. Fotbalistul brazilian şi-a intersectat cariera cu Gică Popescu de două ori. În vara lui 1994, PSV îl transfera pe Ronaldo de la Cruzeiro, iar brazilianul devena coleg, pentru scurt timp, cu Gică Popescu. Fostul internaţional român era deja un lider al vestiarului echipei olandeze, iar viitorul star al naţionalei “carioca” a intrat imediat sub aripa “Baciului”. Relaţia dintre cei doi jucători s-a rupt în momentul în care Gică Popescu a plecat la Tottenham Hotspur, însă reîntâlnirea s-a petrecut pe Nou Camp. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Cum şi-l aminteşte Gică Popescu pe Ronaldo

Ronaldo poposea la FC Barcelona în vara lui 1996, unde Gică Popescu fusese deja uns drept căpitan al echipei de Bobby Robson. Romario, fost jucător al catalanilor şi coleg cu internaţionalul român la PSV, l-a rugat pe Popescu să aibă grijă de tânărul fotbalist brazilian. “Baciul” a rememorat în cartea sa autobiografică mai multe dintre momentele petrecut alături de Ronaldo în tricoul catalanilor.

Ronaldo a fost un copil vesel şi foarte afectuos. L-am luat imediat sub aripa mea. De multe ori venea Ronaldo pe la mine să jucăm tenis de câmp. Mă bătea fiindcă avea o viteză mai bună. Tehnic era la fel, dar viteza făcea diferenţa. După câte o partidă făceam un grătar, îi plăcea foarte mult lui Ronaldo la mine. Mereu venea însoţit, ba de impresarii lui, ba de amici de prin Brazilia. Când am jucat în toamna lui 1995 la Eindhoven, în Cupa UEFA, după meci a venit la mine în vestiar să mă felicite. Nu uitase felul în care eu îl primisesem atunci când era aproape un copil, iar eu deja mă număram printre senatorii lui PSV”, şi-a reamintit Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, adversarul lui FC Braşov

La finalul sezonului 1996-97, Gică Popescu şi Ronaldo părăseau Barcelona. Primul ajungea la Galatasaray, în timp ce brazilianul popsea la Inter. La formaţia italiană, vedeta naţionalei “carioca” a fost antrenat timp de câteva luni de Mircea Lucescu în timpul sezonului 1998-99. Doi ani mai târziu, Ronaldo se intersecta din nou cu fotbalul românesc.

Inter juca în primul tur al Cupei UEFA, ediţia 2001-02, cu FC Braşov. Meciul contra “stegarilor” a însemnat revenirea pe gazon a lui Ronaldo după opt luni de pauză. Brazilianul se accidentase grav la genunchi şi intra pe teren, în minutul 62, în meciul tur, de la Milano. La fel s-a întâmplat şi la returul de la Braşov, meci în care Ronaldo a intrat pe teren în a doua repriză. “Am trăit un moment unic la revenirea lui Ronaldo. În momentul în care el a intrat pe gazon absolut toţi spectatorii s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat la scenă deschisă“, a rememorat  Adrian Hârlab.

ADVERTISEMENT

Tricolorii, meci de gală cu Ronaldo

Pe 7 iunie 2011, Ronaldo se retrăgea în mod oficial de la echipa naţională a Braziliei. Reprezentativa “carioca” a jucat un meci amical împotriva României pe Stadio do Pacaembu din Sao Paulo. “Fenomenul” a jucat doar 15 minute, Mane Menezes l-a introdus pe teren în minutul 31 în locul lui Frederico Chaves. La pauză, Ronaldo a fost înlocuit cu Nilmar. Atacantul brazilian a avut o ocazie de a înscrie, dar Ciprian Tătăruşanu a respins şutul acestuia. La pauză, jucătorii celor două echipe l-au aplaudat pe Ronaldo.

62 de goluri a marcat Ronaldo pentru echipa naţională a Braziliei