Fotbal international

“Fenomenul” Simone Biles, acuzată de DOPING! Ce spune gimnasta: “Iau medicamente din copilărie”

UPDATE, 15:44 / Simone Biles a reacţionat pe o reţea de socializare după scandalul de dopaj: "Sufăr de ADHD şi iau medicamente încă din copilărie. Vreau să stiţi că eu cred într-un sport...
14.09.2016 | 15:45
Fenomenul Simone Biles acuzata de DOPING Ce spune gimnasta Iau medicamente din copilarie
ADVERTISEMENT

UPDATE, 15:44 / Simone Biles a reacţionat pe o reţea de socializare după scandalul de dopaj: “Sufăr de ADHD şi iau medicamente încă din copilărie. Vreau să stiţi că eu cred într-un sport curat, am respectat întotdeauna regulile şi voi continua să o fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport şi foarte important pentru mine”, a scris Biles pe contul sau Twitter.


Simone Biles e unul dintre numele sonore implicate în scandalul de doping dezvăluit de hackerii ruşi care au atacat site-ul oficial al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA).

ADVERTISEMENT

Americanca a fost cea mai bună gimnastă la Jocurile Olimpice de la Rio cu 4 medalii de aur (echipa, individual compus, sărituro şi sol) şi o medalie de bronz (bîrnă).

Evoluţia entuziasmantă a americancei la Rio i-a făcut pe cei din presa străină să exclame că Simone Biles e noua Nadia Comăneci din gimnastica mondială.

ADVERTISEMENT

Mai mult, o ziaristă din SUA, Dvora Meyers a scris în cartea sa: “The end of the perfect 10” faptul că Simone Biles e dezavantajată de modul în care se stabileşte punctajul în gimnastica actuală pentru că nu va putea niciodată să ajungă să ia nota maximă şi că pe vremea Nadiei, nota 10 era mult mai uşor de obţinut. Ba chiar sugerează că Simone Biles e o gimnastă mai bună decît Nadia.

Însă, Simone Biles e acum într-un mare scandal de dopaj. Pe documentele publicate de hackerii ruşi se vede cum în dreptul numelui gimnastei apare o substanţă interzisă, methylphenidate, cunoscut ca şi Ritalin.

ADVERTISEMENT

Ritalin e un medicament interzis de WADA, ce acţionează la nivelul sistemului nervos. Ritalin îmbunătăţeşte atenţia şi concentrarea, combate oboseala şi menţine corpul alert.