News

Ferma de sclavi din Argeș. Noi detalii revoltătoare: un tânăr a fost vândut pentru un litru de țuică și o bucată de brânză

Noi detalii șocante ies la iveală privind ferma de sclavi din Argeș, acolo unde un tânăr a fost vândut pe un litru de țuică și o bucată de brânză.
01.07.2024 | 13:56
Ferma de sclavi din Arges Noi detalii revoltatoare un tanar a fost vandut pentru un litru de tuica si o bucata de branza
Ferma de sclavi din Argeș. Noi detalii revoltătoare: un tânăr a fost vândut pentru un litru de țuică și o bucată de brânză. Foto. Ziarul Actualitatea
ADVERTISEMENT

Cazul seamănă foarte mult cu cel de acum 8 ani din Berevoești, unde 40 de tineri erau ținuți sclavi de ”clanuri”. Acum, detaliile noului caz de sclavie din Argeș pot șoca cititorii. Totul a început în urmă cu mai multe zile când mascații au descins la diverse adrese din Argeș și București. A fost arestat pe loc un anume Petre Popa, aparent cel care deținea ferma de sclavi.

Noi detalii revoltătoare: un tânăr a fost vândut pentru un litru de țuică și o bucată de brânză

Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu pentru că ar suferi de o boală gravă, nespecificată. Cu toate acestea, cert e că anchetatorii îl acuză pe Petre Popa că a recrutat șapte persoane, inclusiv o minoră, pe care le-a adăpostit la ferma sa și le-a transformat în sclavi și ”prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire”.

ADVERTISEMENT

Conform Adevărul, victimele au fost recrutate din zona Gării de Nord și chemate să muncească la stâna lui Petre Popa, un individ relativ bogat. Cazul a ajuns la autorități după ce unul dintre sclavi a reușit să fugă de la fermă. Se pare că victimele preferate pentru a fi băgate în sclavie erau oameni ai străzii sau persoane cu probleme psihice.

Inițial oamenii erau ademeniți la fermă cu promisiunea unui salariu decent, pentru a îngriji animale, însă în momentul în care ajungeau la fermă angajații lui Petre Popa le opreau actele de identitate. Urmau clipe groaznice, oamenii fiind bătuți și obligați să muncească la fermă pe gratis. Un investigator a intrat sub acoperire la fermă, înainte de lovitura finală dată de DIICOT.

ADVERTISEMENT

Petre Popa ar deține aproximativ 1.000 de oi și vaci la această fermă și era prezentat în mass-media în 2020 drept ”primul fermier care a achiziționat un abator mobil”, fiind un erou în comunicate. În realitate, Petre Popa era un monstru pasionat de sclavie. Se folosea, se pare, de taximetriști din București pentru a-și racola victimele.

Petre Popa, deținătorul de sclavi din Argeș, arestat la domiciliu

Taximetriștii primeau câteva sute de lei pentru fiecare victimă adusă la fermă. Victimele erau aduse în Curtea de Argeș, într-o zonă retrasă, departe de ochii polițiștilor. Mascații au descoperit printre sclavi inclusiv un tânăr de 17 de ani cu un retard sever, obligat să muncească 15 ore pe zi, fără niciun salariu.

ADVERTISEMENT

Cei 7 sclavi de la fermă munceau zilnic de la 6 dimineața la 21, cu foarte puțină hrană și locuind în condiții mizere, printre șobolani. Un alt bărbat a dormit pe un pat de scânduri care aduce aminte mai degrabă de lagărele de concentrare naziste. La audieri, mai mulți oameni ai străzii le-au spus că Petre Popa era foarte violent și îi lovea des pe cei care protestau.

Mai mult, într-o discuție avută cu un șofer de taxi din București, Petre Popa i-a cerut acestuia să-i facă rost de noi cerșetori. Șocant, taximetristul i-a cerut un ”preț” de 1 litru de țuică și o bucată de brânză pentru a-i livra un sclav. Un alt sclav, care ar fi încercat să fugă, a fost prins pe o stradă și bătut cu lanțul de un angajat al lui Petre Popa.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, sclavul a ajuns în stare gravă la spital, iar după externare a mai lucrat trei luni la ferma lui Petre Popa. Oamenii care au fost eliberați din sclavie vor să ceară daune morale de zeci sau sute de mii de euro, iar instanța are toate șansele să le dea dreptate. Între timp, Petre Popa are toate șansele să-și petreacă restul vieții după gratii.

ADVERTISEMENT
Tags: