News

Fermierii români primesc vești excelente. Se reiau exporturile şi tranzitul cu carne și animale vii într-o mare țară a lumii

Într-o perioadă de criză, fermierii români mai primesc și vești bune: exporturile şi tranzitul cu carne și animale vii se reiau către o mare țară a lumii.
22.05.2024 | 08:54
Fermierii romani primesc vesti excelente Se reiau exporturile si tranzitul cu carne si animale vii intro mare tara a lumii
Autoritățile anunță că se reiau exporturile şi tranzitul cu carne şi animale vii în Turcia: ”Fermierii au acces la o piață imensă”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un an 2024 dominat de proteste din cauza situației economice, fermierii români primesc și vești mai bune. Aceștia au aflat, de la autorități, că se reiau exporturile și tranzitul cu carne și animale vii într-o mare țară a lumii.

Autoritățile anunță că se reiau exporturile şi tranzitul cu carne şi animale vii în Turcia: ”Fermierii au acces la o piață imensă”

Declanșarea invaziei ruse în Ucraina a adus mai multe crize în țările din Uniunea Europeană. Una dintre cele mai importante, care a afectat și țara noastră, a fost cea legată de situația fermierilor.

ADVERTISEMENT

Importurile masive de cereale din statul vecin au adus falimentul multora dintre cei angrenați în sectorul agricol. Au fost necesare mai multe ajutoare de la Bruxelles și dinspre autorități pentru a potoli furia fermierilor.

Pentru agricultori și transportatori vine acum o nouă veste excelentă. Aflat într-o vizită oficială la Ankara, premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, o decizie cu impact major pentru fermierii români.

ADVERTISEMENT

E vorba de reluarea exporturilor şi a tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia. ”Este o oportunitate uriaşă pentru producătorii români de a avea acces la o piaţă imensă, dar în acelaşi timp vor putea stabili rute comerciale solide şi cu alte zone de interes din regiune şi Orientul Mijlociu”, a spus şeful Executivului.

Într-o conferință de presă susținută alături de președintele turc, Ciolacu i-a mulțumit acestuia pentru decizia ca românii să poată călători în Turcia doar cu buletinul, nemaifiind nevoie de pașaport. Apoi, a amintit despre măsura care îi vizează pe fermieri.

ADVERTISEMENT

Vreau să îi mulţumesc, la rândul meu, preşedintelui Erdogan pentru gestul deosebit pe care l-a făcut faţă de cetăţenii români. (…) românii care vor dori să călătorească în Turcia o vor putea face doar cu buletinul. Nu mai au nevoie de pașaport.

În al doilea rând, o altă decizie foarte importantă de mare impact pentru fermierii români se referă la reluarea exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia.

ADVERTISEMENT

Este o oportunitate uriaşă pentru producătorii români. Vor avea acces la o piaţă imensă. În acelaşi timp, vor putea stabili rute comerciale solide şi cu alte zone de interes din regiune şi Orientul Mijlociu”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la declaraţiile de presă comune cu preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României