Sporturi

Fernando Alonso a câştigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans! Se apropie de ”Tripla Coroană”

17.06.2018 | 16:52
Fernando Alonso a castigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans Se apropie de Tripla Coroana

Pilotul spaniol Fernando Alonso de la Toyota Gazoo Racing a câştigat, la prima sa participare, Cursa de 24 de ore de la Le Mans, care s-a disputat de sâmbătă până duminică, pe celebrul circuitul francez, informează news.ro.

Alături de Alonso, au mai pilotat Toyota câştigătoare, cu numărul 8, elveţianul Sebastien Buemi şi japonezul Kazuki Nakajima, cei trei efectuând 388 de tururi. Pe locul secund, la două tururi, s-a clasat o alt maşină Toyota, cea cu numărul 7, condusă de Mike Conway, Kamui Kobayashi şi Jose Maria Lopez, iar pe 3, la 12 tururi, maşina echipei Rebellion, condusă de Gustavo Menezes, Mathias Beche şi Thomas Laurent, toate la clasa Le Mans Prototype 1 (LMP1).

Fernando Alonso a câştigat la Le Mans și va încerca să se impună la Indianapolis

Alonso este acum aproape de a câştiga ”Tripla Coroană” – cursele de Formula 1 de la Monte Carlo, de Indycar de la Indianapolis şi de anduranţă de la Le Mans. Spaniolul s-a impus deja de două ori pe străzile din Principat, în 2006 şi 2007, în Marele Circ.

Pilotul spaniol Fernando Alonso a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans pe o mașină Toyota alături de Sebastien Buemi şi Kazuki Nakajima
Pilotul spaniol Fernando Alonso a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans pe o mașină Toyota alături de Sebastien Buemi şi Kazuki Nakajima

Până sâmbătă, doar Tazio Nuvolari, Maurice Trintignant, Bruce McLaren şi Jochen Rind reuşiseră să se impună la Monaco, în Formula 1 şi la Le Mans, în anduranţă. Un al cincliea pilot, britanicul Graham Hill, este singurul din istorie care a cucerit ”Tripla Coroană”, în anii 60.

Acum, pilotului spaniol al echipei de Formula 1 McLaren-Renault îi mai rămâne de cucerit cursa de 500 de mile de la Indianapolis. El a avut o primă tentativă anul trecut, cu Honda, eşuată în urma abandonului din turul 179/200.

Fernando Alonso, fost dublu campion în Formula 1 în 2005 și 2006, a semnat un nou contract cu McLaren până la finalul anului 2018, având o clauză prin care îşi poate prelungi contractul pe încă un sezon la finalul anului.