Sport

Fernando Alonso, accident serios în raliul Dakar! Maşina lui s-a răsturnat de două ori la începutul etapei. VIDEO

15.01.2020 | 19:04
Fernando Alonso accident serios in raliul Dakar Masina lui sa rasturnat de doua ori la inceputul etapei VIDEO
Fernando Alonso, accident serios în raliul Dakar! Maşina lui s-a răsturnat de două ori la începutul etapei. VIDEO
ADVERTISEMENT

Fernando Alonso a suferit un accident serios în raliul Dakar. Legendarul pilot de Formula 1 se află la prima experinţă în cursa de anduranţă, iar începutul etapei a 10-a a fost de coşmar. După 1 km din etapă, maşina lui Alonso s-a răsturnat de două ori după ce pilotul a calculat greşit coborârea de pe o dună uriaşă de nisip.

Fernando Alonso, accident serios în raliul Dakar!

Chiar dacă s-a răsturnat de două ori şi şi-a pierdut parbrizul în urma impactului, Alonso şi coechipierul său, Marc Coma, a reuşit să încheie etapa. Din cauza accidentului suferit, echipajul Alonso-Coma a pierdut o oră în clasament.

ADVERTISEMENT

Fernando Alonso a pierdut controlul vehiculului Toyota Hylux pe o dună şi apoi maşina s-a răsturnat de două ori. Câţiva localnici au fugit la locul accidentului, însă Alonso şi Coma nu au avut nevoie de ajutor, maşina aterizând pe roţi.

VEZI VIDEO: 

Ibericul a pierdut o oră în clasamentul general în urma accidentului!

Ei au plecat mai departe în trombă, însă faptul că nu au mai avut parbriz i-a costat o oră şi 8 minute în clasamentul general, însă este o performanţă că au încheiat etapa, mai ales că au avut şi suspensia avariată.

ADVERTISEMENT

Înaintea etapei de miercuri, Fernando Alonso şi Marc Coma se aflau la 3 ore şi 17 minute în spatele liderului Carlos Sainz. Pentru Alonso este prima experienţă în raliul Dakar. După retragerea din Formula 1, la finalul anului 2018, ibericul a participat în diferite competiţii de motorsport.

Dublul campion mondial în Formula 1 (2005 şi 2006), Fernando Alonso a câştigat de două ori şi cursa de 24 de ore de la Le Mans. Spaniolul s-a impus de două ori la rând în cursa de anduranţă alături de Toyota şi i-a avut coechipieri pe Sebastian Buemi şi Kazuki Nakajima.

ADVERTISEMENT

Many Gyenes, românul care conduce la categoria Original Motul

Pilotul în vârstă de 38 de ani a încercat şi experienţa de a concura în IndiCar Series, însă nu a reuşit să se califice în cursa Indianapolis 500 din 2019. Au existat zvonuri despre o eventuală întoarcere a lui Alonso în Formula 1, însă ibericul nu revine.

Românul Many Gyenes scrie istorie în raliul Dakar la categoria moto. Pilotul Autonet Motorcycle team este lider în categoria original Motul, având o diferenţă de 4 ore şi 34 de minute faţă de următorul clasat în categorie.

ADVERTISEMENT

Many Gyenes este pe locul 29 la categoria moto, la şapte ore şi două minute de liderul Ricky Brabec, de la Monster Energy Honda Team 2020. Podiumul este completat de Pablo Quintanilla şi Joan Barreda Bort.

  • 38 de ani are Fernando Alonso
  • 1 este locul ocupat de Gyenes la categoria Original Motul

 

ADVERTISEMENT