Fotbal international

Fernando Llorente, interviu înainte de finală. Ce spune discursul lui Pochettino. Vezi aici cotele Winner pentru finală

29.05.2019 | 10:47
Fernando Llorente interviu inainte de finala Ce spune discursul lui Pochettino Vezi aici cotele Winner pentru finala

Fernando Llorente a oferit un interviu sincer pentru site-ul mundodeportivo.com în care a vorbit despre finala Champions League dintre Tottenham și Liverpool, meci care va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22.00, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. Mai mult, atacantul a comentat și în legătură cu situația în care se află Harry Kane și susține că își dorește ca acesta să revină în primul 11, dar și despre viitorul său la formația din Premier League.

Fernando Llorente, interviu sincer înainte de finala Champions League

Fernando Llorente a dezvăluit și ce le-a transmis Mauricio Pochettino înaintea meciului din finala Champions League și susține că nu se aștepta ca echipa sa să reușească să treacă de echipe de top din Europa și să ajungă să joace finala de la Madrid.

Cum ai trăit aceste zile?

– Cu mult entuziasm. Ne antrenăm ca niciodată și atmosfera este una spectaculoasă. Armonia din cadrul grupului este fantastică. Este foarte greu să ajungi să joci o finală de Champions și mai ales să reușești să câștigi. Să pierzi este cea mai tristă experiență pe care o poți avea ca un fotbalist. Eu am pierdut o finală de Europa League, dar patru ani mai târziu am reușit să câștig trofeul. Ce concidență… patru ani mai târziu apare și finala Champions League.

Ce amintiri ai despre un astfel de moment?

– Sunt momente care te emoționează foarte mult. Sunt momente unice, sau cel puțin greu de repetat. Pot să compar cu ceea ce s-a întâmplat la Amsterdam, dar acolo a fost vorba de o semifinală.

Este bine pentru voi că Tottenham nu este considerată favorită în finala Champions League?

– Niciodată nu am fost favoriți și este posibil ca acest lucru să ne ajute. Este important să nu simți nici un fel de presiune în astfel de moment. Poate că această presiune te împierdică să își arăți talentul și asta poate să facă diferența.

Fernando Llorente și Davinson Sanchez în meciul Tottenham - Manchester City. Sursă foto: hepta.ro
Fernando Llorente și Davinson Sanchez în meciul Tottenham – Manchester City. Sursă foto: hepta.ro

Ce le-a spus Mauricio Pochettino înainte de finala Champions League

Emoțiile vor conta mai mult decât talentul?

– Fotbalul se execută cu picioarele, dar se joacă cu mintea. Orice detaliu poate să influențeze într-o finală. Să își gestionezi emoțiile și să nu le lași să te afecteze în momentele negative, să fii puternic ca să nu te deconectezi de la meci este cel mai important lucru.

Ce v-a spus Pochettino?

– Ne-a transmis că nimic nu ne poate sta în cale și că trebuie să credem că suntem capabil să învingem orice adversar. La el și pe Liverpool, iar noi avem încredere în el.

Ce i-ai fi răspuns unei persoane care ti-ar fi spus că Tottenham o să joace finala de la Madrid?

– Nu ar fi crezut pentru că este foarte complicat. Nimeni nu se aștepta ca Tottenham să ajungă în finală. Au fost echipe impresionante din Europa care au fost eliminate pe parcursul competiției. Una dintre ele este Manchester City, o echipă care te înspăimântă. Că i-am învins este una dintre cele mai mari reușite de care îmi amintesc.

Manchester te-a marcat mai mult decât Amsterdam?

– Ambele noți o să rămână în mintea mea pentru totdeauna, dar cred că emoțiile de pe Etihad au fost mai mari. Manchester City este echipa cea mai puternică din Europa și asta a demonstrat-o în Premier League, acolo unde a câștigat tot. Dacă nu reușeam să îi învingem, atunci ei ar fi câștigat și Champions League.

Llorente vrea ca Harry Kane să revină

De ce a ajuns Tottenham în finală?

– Pentru că am crezut și am avut încredere că am avut mai multă încredere, chiar dacă am căzut de câteva ori. Ne-am luptat până în ultimul minut, am luptat cu curaj și câteodată am avut acel noroc datorat faptului că am muncit constant.

A contat accidentarea lui Kane. Simți că ai profitat de această ocazie?

– Cu siguranță. Înainte ca Kane să se accidentează abia am prins câteva minute și este greu să răspund în fața unei lipse de activitate. En acel moment este ușor să lași brațele jos și să te gândești că nu mai e nimic de făcut. Dar eu am continuat să mă antrenez și niciodată nu m-am dat învins pentru a fi pregătit pentru momentul în care o să primesc ocazia să joc, iar atunci am profitat din plin.

Este o veste bună pentru Tottenham ca Kane să revină? Dar pentru tine?

– Aici nu este vorba de Llorente sau Kane. Eu vreau ca Harry să revină. Este important grupul, să câștigăm Champions League și să ne bucurăm împreună. Cel mai frumos la o echipă este asta. Jucătorii care nu am jucat  foarte mult au fost și ei importanți, iar asta ne face mai puternici pentru că nu depindem de un singur jucător. Există mereu un înlocuitor bun atunci când un titular se accidentează și asta ne dă forță.

Îți provoacă frică gândul că te vei înfrunta cu Van Dijk?

El este unul dintre cei mai buni fundași pe care i-am întâlnit. Este foarte puternic și în același timp este rapid, chiar dacă este înalt. Are calități pentru a deveni un jucător important în istorie. O să fie cel mai bun pe postul său în următorii ani.

Llorente la un antrenament susținut de Tottenham. Sursă foto: hepta.ro
Llorente la un antrenament susținut de Tottenham. Sursă foto: hepta.ro

Ce spune Llorente despre plecarea de la Tottenham

Contează că Tottenham a câștigat o singură dată cu Liverpool în ultimele 14 meciuri?

– Istoria întâlnirilor nu contează într-o finală. O astfel de seară este deosebită față de alta. Cine o să aibă mai multă încredere o să câștige. Noi vrem să mergem cu încredere și cu inima la Madrid.

Ar fi cea mai mare reușită a ta dacă ai reuși să câștigi finala de Champions League?

– Dacă stau să mă gândesc la trecut și să realizez cum am ajuns aici, atunci da. Cel puțin ar fi una dintre cele mai importante reușite ale mele pentru că am avut parte de momente magice într-un sezon de Champions League nebun.

Tottenham nu ți-a înnoit contractul. Este momentul de o schimbare?

– O să răspund într-un alt interviu dupîă finală pentru că acum nu mă gândesc la viitorul meu. Acum nu este momentul. Vreau să profit de ceea ce a mai rămas până la ceva istoric și de neuitat pentru Tottenham. Este de nedescris. Cred că astăzi nu suntem conștienți de cât de important este să câștigi Champions League. Noi jucăm și asta o să ne rămână în memorie pentru totdeauna.

4.00 este cota lui Tottenham pentru o victorie în 90 de minute în finala cu Liverpool la agenţia de pariuri Winner